Star Wars: Τα Droids που γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες!!!

Τα Droids είναι ρομποτικά μηχανήματα που σχεδιάστηκαν, για να βοηθήσουν την οργανική ζωή, όπως διαπιστώθηκε στις ταινίες Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων), τα βιβλία και τις τηλεοπτικές σειρές. Κυρίως δημιουργήθηκαν για το Star Wars από τον σχεδιαστή ειδικών εφέ John Stears.

Τα πρώτα Droids (μερικές φορές και ‘droids, συντομογραφία για  androids), ήταν ρομπότ: μηχανικά όντα που συχνά διέθεταν τεχνητή νοημοσύνη. Χρησιμοποιήθηκαν σε μια ποικιλία ρόλων και περιβαλλόντων, που συχνά θεωρούνταν πολύ ταπεινοί ή πάρα πολύ επικίνδυνα για τους ανθρώπους και άλλα είδη. Τα Droids χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε τομείς που απαιτούσαν εκτεταμένη εξειδίκευση και γνώση, όπως είναι τα ιατρικά Droids και τα Astromech Droids.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον σκοπό του, τα Droids ήταν εντελώς υπάκουα, τραχιά, αναλώσιμα, με τεράστια ανάκληση μνήμης, και μαθηματική ακρίβεια. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έκαναν να είναι κατάλληλα για πολλές θέσεις εργασίας, αν και η έλλειψη ανεξάρτητης σκέψης στα φθηνότερα, λιγότερο προηγμένα μοντέλα περιόριζαν την ικανότητά τους. Αυτή η έλλειψη αυτονομίας ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα και ταυτόχρονα μια ολοφάνερη αδυναμία, ένα πλεονέκτημα από την άποψη της υπακοής και του ελέγχου, αλλά ένα τεράστιο μειονέκτημα από την άποψη της αποτελεσματικότητας. Οι σχεδιαστές αντιμετωπίζουν ένα θεμελιώδη παράδοξο: κάνουν τα Droids υπερβολικά ευφυή που θα μπορούσαν να εξεγερθούν. Όμως, μέχρι σήμερα, αν τα Droids δεν είναι αρκετά ευφυή, δεν είναι αναποτελεσματικά.

R2-D2 & C3-PO
R2-D2

 

R2-D2 & C3-PO

Link:

http://users.sch.gr/jenyk/index.php/robotics/robotics-historicalreview/29-r2d2