Γιατί δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη των μαθητών για άμεση και εύκολη πρόσβαση στο διδακτικό υλικό, την ανάγκη επικοινωνίας ανάμεσα σε καθηγητή και κηδεμόνες και για να μειώσει τις φωτοτυπίες...

Παρότι είναι ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, προτίμησα να την αναρτήσω αφού ο χρόνος πιέζει και η νέα χρονιά ξεκίνησε. Πιστεύω, με τη συνδρομή των μαθητών και των συναδέλφων να μεγαλώσει όμορφα...

Αγαπητοί κηδεμόνες

Πιστεύω ότι τουλάχιστον τα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, δεν μαθαίνονται "απ' έξω" σαν ποίημα. Το κλειδί είναι η κατανόηση και η απάντηση σε απορίες που γεννιούνται στους ίδιους τους μαθητές.

Για να έχω κάποια πιθανότητα επιτυχίας στο έργο μου χρειάζομαι την αποδοχή και τη βοήθειά σας.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στην παρακολούθηση της ενασχόλησης των παιδιών με το μάθημα στο σπίτι, αν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την περισσότερη δουλειά στο σχολείο. Όταν νομίζουν ότι δεν έχουν τίποτα για διάβασμα, είναι γιατί πρέπει να κάνουν επανάληψη. Η επανάληψη είναι πολύ σημαντική γιατί ταξινομεί και τακτοποιεί τη γνώση.
Παρακαλώ ωστόσο να μη διαβάζετε εσείς τα παιδιά και να μην τα προετοιμάζετε για το επόμενο μάθημα γιατί οι απορίες είναι πιο σημαντικές από την απλή αποστήθιση μιας απάντησης, καθώς ενεργοποιούν τη σκέψη και η σκέψη είναι το μόνο αγαθό που δεν μπορεί να σου στερήσει ποτέ κανείς

Η βαθμολογία, που πρέπει να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί, έχει σαν βάση το διαγώνισμα τριμήνου και διαμορφώνεται σε σχέση με τα φύλλα εργασίας, τη συμμετοχή στο μάθημα, την προσπάθεια, και φυσικά τη συνέπεια που επιδεικνύει ο καθένας.
Προφορικός βαθμός με το κλασικό μπλοκάκι δε θα υπάρχει, γιατί πιστεύω ότι μόνο ότι μαθαίνεις με ευχαρίστηση και όχι με εκβιασμό μπορεί να γίνει πραγματικά κτήμα σου.

Μέσα από αυτή τη σελίδα μπορούμε να έχουμε μια πιο ουσιαστική και πολύ πιο εύκολη επικοινωνία. Μέσω του e-mail στο σύνδεσμο "Επικοινωνία" μπορείτε στέλνοντάς μου τα στοιχεία του μαθητή, να λάβετε συνοπτικά την άποψή μου για την πρόοδό του, να συζητήσουμε τυχόν διαφωνίες σας για τα προαναφερθέντα ή να κλείσουμε ένα ραντεβού στο σχολείο σε κάποιο κενό μου αν υπάρχει κάποιο ευαίσθητο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε κατ' ιδίαν.

Εύχομαι Υγεία και Δύναμη σε όλους...

Αγαπητοί μαθητές

Οι περισσότεροι με ξέρετε από πέρυσι.

Αυτό που θέλω από εσάς είναι αυτοσεβασμό, ειλικρίνεια, προσπάθεια και να είσαστε χαρούμενοι. Επειδή χαρά με το ζόρι δεν γίνεται, θέλω βγαίνοντας από την τάξη να είσαστε ικανοποιημένοι ότι δεν σπαταλήσαμε την ώρα μας, ότι κάτι μάθατε και ότι τουλάχιστον δεν θα πάτε σπίτι να διαβάσετε "κινέζικα".

Αυτό που θέλω από εμένα είναι να μάθω επιτέλους τα ονόματά σας αλλά αυτό όπως όλοι γνωρίζουμε είναι λίγο δύσκολο... Δε δίνω εγγυήσεις, πάντως θα προσπαθήσω...

Ίσως παρατηρήσατε ότι πουθενά στη σελίδα δεν αναφέρομαι στο πρόβλημα της παραβατικής συμπεριφοράς και της φασαρίας στην τάξη. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν θα ήθελα να υπάρξει αυτή η περίπτωση ούτε ως πιθανότητα... Όχι επειδή εγώ είμαι αυστηρή, αλλά επειδή εσείς είστε συνειδητοποιημένοι και αρκετά ώριμοι για την ηλικία σας ώστε να ξέρετε το συμφέρον σας και να μην επιτρέπετε σε κανένα να σας κλέψει την ώρα "χαριεντιζόμενος".

Μάθημα δεν μπορώ να κάνω μόνη μου. Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε παρέα. Μαζί θα σκεφτούμε τρόπους για να γίνει το μάθημα πιο ελκυστικό και πιο οικείο. Αν έχετε κάποιες σκέψεις ή αν βρείτε κάποιες ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες σχετικές με το μάθημα, παρακαλώ να μου τις στείλετε στο e-mail.

Σας εύχομαι Υγεία και να είστε Χαρούμενοι.

Είστε ο επισκέπτης