ιστορικό δημοσιεύσεων

Καλώς ήρθατε! στον προσωπικό δικτυακό τόπο του Βασίλη Συμεωνίδη

αρχική

 

φιλολογικά

 
έκθεση α΄ λυκείου
 
έκθεση β΄ λυκείου
 
έκθεση γ΄ λυκείου
 

λογοτεχνία

 

αρχαία

 

ιστορία σχολική

 

ιστορία

 

φιλοσοφία
 
εκτός ύλης
 
συζητώντας
 
εργασίες συναδέρφων
 
ιδέες διδασκαλίας
 
επικοινωνία

.................................

Βασίλης Συμεωνίδης

δικτυακός τόπος

με εκπαιδευτικό και διδακτικό σκοπό

 

 

η αντιγραφή είναι ελεύθερη με την υπενθύμιση ότι η αναφορά στην πηγή τιμά αυτόν που την κάνει

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

τεχνική υποστήριξη

Σταυρούλα Φώλια

έκθεση β΄ λυκείου

συζητώντας για τα Μέσα Μαζικής Ε............. (συμπληρώστε...)

Πέμπτη, 7 Φεβρουάριος 2008

 

... μια σειρά από λέξεις που θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν το τρίτο γράμμα

(τις λέξεις βρήκε το Β2 του 3ου Λυκείου την 1 Νοέ 2007)

Εγκαθίδρυσης

Εγκατάλειψης

Ειρηνοποίησης

Εκδήλωσης

Έκδοσης

Εκκένωσης

Έκλειψης

Εκμετάλλευσης

Εκπαίδευσης

Εκπομπής

Έκρηξης

Εκφοβισμού

Έλλειψης

Ενημέρωσης

Εξαθλίωσης

Εξαναγκασμού

Εξανδραποδισμού

Εξάντλησης

Εξαπάτησης

Εξάρτησης

Εξάρτυσης

Εξαχρείωσης

Εξέγερσης

Εξέτασης

Εξήγησης

Εξημέρωσης

Εξορίας

Εξουσίας

Εξύβρισης

Εξύμνησης

Εξωτερίκευσης

Επανάστασης

Επανασύνδεσης

Επαναφοράς

Επανεμφάνισης

Επανένταξης

Επέμβασης

Επηρεασμού

Επίδειξης

Επικαιρότητας

Επικοινωνίας

Επικράτησης

Επιλογής

Επίπληξης

Επιπολαιότητας

Εργασιομανίας

Ευστροφίας

Ευφράδειας

πάνω

Μπορείτε να γράψετε με παραδείγματα, αιτιολόγηση ή όποιο άλλο τρόπο ανάπτυξης παραγράφου θέλετε, την άποψη σας για τα Μέσα Μαζικής Ε....

 

16 σχόλια:

Despoinion είπε...

Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης θα έλεγα...Τα Μ.Μ.Ε. σε υποβάλλουν σε μια βολική παθητικότητα που συχνά εξαπατά και υποδουλώνει την ελεύθερη σκέψη των ανθρώπων. Λίγα απ' όσα ακούγονται είναι αλήθεια και συχνή είναι η απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών. Δεν πρέπει να είμαστε εύπιστοι αλλά καχύποπτοι για να πιστεύουμε όσα εμείς θεωρούμε αληθή.

7 Φεβρουάριος 2008 12:14 μμ  

 

paganini tis kakias wras είπε...

Συμφωνώ με την προλαλήσασα.

7 Φεβρουάριος 2008 12:16 μμ  

 

X-ANDI είπε...

Θέλω να προσθέσω την λέξη Ευπάθεια

7 Φεβρουάριος 2008 12:19 μμ  

πάνω

Dream είπε...

Μέσα Μαζικής Ειλικρίνειας...Προβάλλουν τις περισσότερες φορές κάτι αληθινό που μπορεί να εκθέσει κάποιους...Σε έναν κόσμο σαν το δικό μας που το ψέμα κυριαρχεί καμιά φορά καλό είναι να λέμε την αλήθεια ακόμα κι αν πληγώνει... Είναι καλύτερο να λέμε την γνώμη μας αλλά ακόμα καλύτερο είναι να μην την επιβάλουμε όταν δεν ξέρουμε...η λύση είναι να σωπάσουμε...

7 Φεβρουάριος 2008 1:40 μμ  

 

Αννα είπε...

Μεσα Μαζικης ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑΣ..αυτο θα διαλεγα εγω.η αιτολογηση ειναι κατι παραπανω απο απλη,καθοτι τα μεσα αυτα φροντιζουν εν μερει να μας ενημερωνουν για θεματα σοβαρα κ κρισιμα,οπως ειναι η πολιτικη(εσωτερικη κ εξωτερικη),η πορεια της οικονομιας στην χωρα μας,η παιδεια,η θρησκεια κτλ.ΕΝ ΜΕΡΕΙ ομως..γιατι μετα ερχονται να παραλαβουν την σκυταλη εκπομπες τυπου lifestyle, οπου με χυδαιο πολλες φορες τροπο μας ''ενημερωνουν''για τις πλαστικες του Ψινακη,την βλεφαριδα της Τζουλιας Αλεξαντρατου, την συμμετοχη της Καλομοιρας στην eurovision,την εγκυμοσυνη της Ελλης Κοκκινου κ αλλα τετοια γεγονοτα ζωτικης σημασιας για τον μεσο Ελληνα. πως λοιπον αλλιως να χαρακτηριστει η παραπανω συνηθεια εκτος απο επιπολαιοτητα?

7 Φεβρουάριος 2008 5:50 μμ  

 

maria είπε...

Όταν η τέταρτη εξουσία συγκαλύπτει τις υπόλοιπες τρεις, μόνο ενημέρωσης δεν είναι. Μέσα μαζικής επροπαγάνδας (vilendίδιο λεξικό).

8 Φεβρουάριος 2008 3:17 μμ  

πάνω

NANCY T. είπε...

Μια "μαθηματική" άσκηση με βάση την έκθεση:

Μ.Μ.Ε. + κοινωνία = διαφθορά <=>

Μέσα παροχής πληροφοριών + κοινωνία = διαφθορά <=>

Μέσα παροχής ( σύνολο πληροφοριών – αντικειμενικές και αληθείς πληροφορίες) + κοινωνία = διαφθορά <=>

Μέσα παροχής ανεξακρίβωτων και παραπλανητικών πληροφοριών + σύνολο ανθρώπων που ανέχονται αυτήν την κατάσταση = διαφθορά

Δυστυχώς η παραπάνω ισότητα ισχύει σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας…

Οι λόγοι που η ενημέρωση "συναντά" την παραπληροφόρηση και όχι την αντικειμενικότητα ποικίλουν. Ο πιο "ανησυχητικός" νομίζω πως είναι το ότι τα Μ.Μ.Ε. είναι αναμφισβήτητα Μέσα Εξυπηρέτησης συμφερόντων.

11 Φεβρουάριος 2008 8:50 μμ  

 

Ανώνυμος είπε...

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά την γνώμη μ ταυτίζονται σημασιολογικά πλήρως με την λέξη ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ...προβάλλουν εσκεμμένα, λαθεμένα πρότυπα και έτσι μας εξαπατούν....μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση πώς ζούμε σε έναν κόσμο που όλες οι γυναίκες πρέπει να είναι λεπτές, να ενδιαφέρονται περισσότερο γ την εμφάνιση τους, σε αντίθεση με τους άνδρες στους ώμους των οποιων στηρίζεται η επιτυχία και η ευημερία της κοινωνίας... Όλα αυτά ασφαλώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά τηλεοπτικά σκουπίδια με τα οποία τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας εξαπατήσουν και έπειτα χειραγωγήσουν........

14 Φεβρουάριος 2008 6:13 μμ  

 

Ανώνυμος είπε...

το τελευταίο το έγραψε το ''τρακτέρ''

14 Φεβρουάριος 2008 6:15 μμ  

πάνω

Paganini είπε...

Τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα έχουν διαφθαρεί και χάσει τον πρωταρχικό τους λόγο ύπαρξης. Αυτό είναι άμεση συνέπεια των κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι δηλαδή συνέπεια της γενικότερης ανησυχητικής κατάστασης που επικρατεί. Είναι ο αντίκτυπος του κλίματος δυσαρέσκειας που επικρατεί στο κράτος.

14 Φεβρουάριος 2008 7:11 μμ  

 

maria είπε...

Σήμερα τα Μ.Μ.Ε. αποτελούν μια πολύ σημαντική μορφή εξουσίας παγκοσμίως. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ενημερώνεται είτε από την εφημερίδα, είτε από το ραδιόφων, αλλά κυρίως από την τηλεόραση. Η μαζοποιημένη αυτή παρακολούθηση, δίνει στα Μ.Μ.Ε. την ευκαιρία με έμμεσους τρόπους να κατευθύνει την άποψη και υις πεποιθήσεις του κόσμου. Γι' αυτό τα μέσα αυτά έχουν τη δυνατότητα να εξουσιάζουν τη σκέψη, και συνεπώς να επηρρεάζουν και τις υπόλοιπες εξουσίες.

14 Φεβρουάριος 2008 7:15 μμ  

πάνω

Dream είπε...

Τα ΜΜΕ στην εποχή μας έχουν αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. Κι αυτό γίνεται γιατί τισ επηρεάζουν σε αρκετό βαθμό ώστε να τους κάνουν να εξαρτιώνται απο αυτά.

Σχόλια, συζητήσεις, κοτσομπολιά,

επικαιρότητα κ.α δίνουν βάση στις πρώτες ενδείξεις εξάρτησης τους. Βρίσκουν ευχάριστο να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά σε μια τηλεόραση παρά να βγαίνουν έξω με φίλους. Αυτό δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες με γνώρισμα την έλλειψη επικοινωνίας.

17 Φεβρουάριος 2008 1:13 μμ  

 

Θερσίτης είπε...

Μέσα μαζικής επιβολής είναι μια ακριβής συμπλήρωση του αρκτικόλεξου. Κι αυτό, γιατί αυτά εν συνόλω και κυρίως η τηλεόραση συνιστά ένα παντοδύναμο εργαλείο ανίχνευσης, επεξεργασίας, μετάλλαξης και τελικά επιβολής της "αλήθειας" που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης της. Επιβάλλει με μαζικό και γι' αυτό αλλοτριωτικό και άκρως αποτελεσματικό τρόπο την ιδέα, την οπτική, την αισθητική που εκείνος θέλει. Κι είναι τόσο δυνατή, ώστε προκειμένου να μας προκαλέσει και να μας ευτελίσει, αναδεικνύει και καθιερώνει -για λίγο χρόνο, ευτυχώς- όποιο πολιτιστικό σκουπίδι επιθυμεί. Το αποπειράται, γιατί βαυκαλίζεται και ηδονίζεται ότι μπορεί τα πάντα. Σε βάρος της ανθρώπινης κοινωνίας. Πάντα τα κακουργήματα αισθητικής, ηθικής, πολιτικής επιβολής.

17 Φεβρουάριος 2008 4:21 μμ  

πάνω

despoinion είπε...

Νομίζω πως όλα τα αρνητικά ουσιαστικά που αρχίζουν από Ε θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν το τρίτο γράμμα.Γιατί αν και τα Μ.Μ.Ε. έχουν κάποια θετικά στοιχεία η επιπόλαιη χρήση των ανθρώπων τα καταστρέφει.Ελπίζω να μη σας φαίνομαι υπερβολική.

17 Φεβρουάριος 2008 10:31 μμ  

 

NANCY T. είπε...

@ despoinion, δεν είσαι υπερβολική. Δε μπορούμε βέβαια να αγνοήσουμε τη χρησιμότητα των Μ.Μ.Ε, έχουμε όμως το δικαίωμα να καυτηριάσουμε την κατάσταση που αυτά δημιούργησαν. Στο κάτω κάτω της γραφής εμείς είμαστε οι αποδέκτες. Με τη σειρά μου θέλω να προσθέσω πως τα Μ.Μ.Ε με κυριότερο εκπρόσωπο την τηλεόραση αποτελούν το χυδαιότερο reality show που μπορεί να υπάρξει.

17 Φεβρουάριος 2008 10:49 μμ  

 

χαρου είπε...

Συμφωνώ εν μέρει και με τις δυο κορίτσια αλλά την κατάσταση δεν την δημιούργησαν ΜΟΝΟ τα ΜΜΕ.Συμβάλλαμε και εμείς στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ που υπέστησαν τα μέσα αυτα, διότι ως θεατές- αποδέκτες των τηλεοπτικών εκπομπών αρεστήκαμε σε αυτά που μας πάσαραν.Έτσι λοιπόν λογικό είναι να καλλιεργείται αυτό το κλήμα σήψης ως προς το περιεχόμενο των εκπομπών......

18 Φεβρουάριος 2008 3:35 μμ  

  

 

η συζήτηση συνεχίζεται στο http://neoellinika.blogspot.com/2008/02/blog-post_07.html

συζητώντας

 

 

 

 

πάνω

Ερασιτεχνική δημιουργία τον Οκτώβριο του 2004.  Τελευταία ενημέρωση:  Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015.