Τσίπουρο
 
 
dt-tetΣτην Καρδιτσομαγούλα βρίσκεται το δάσος του Αϊ Λιά, στα ανατολικά του χωριού. Εκεί υπάρχει και ο παραδοσιακός αμπελώνας των Καρδιτσομαγουλιωτών. Από τα αμπέλια αυτά παράγεται καλό ντόπιο τσίπουρο Διπλής απόσταξης με η χωρίς γλυκάνισο, περίπου 20-22 γράδα (50-55 αλκοολικοί βαθμοί). Η απόσταξη γίνεται σε παραδοσιακό σύγχρονο αποστακτήρα.
Το πιο γνωστό τσίπουρο είναι το "Μοναχογιός", διπλής απόσταξης (τηλ 2441027210 & 2441024309).
Αραιώνεται με κρύο νερό και όχι με παγάκια
 
  im
Τσίπουρο "Μοναχογιός" Αμπελώνας στον Αϊ Λιά