|
|
|
Τσίπουρο |
|
|
Στην Καρδιτσομαγούλα βρίσκεται το δάσος του Αϊ Λιά, στα ανατολικά του χωριού. Εκεί υπάρχει και ο παραδοσιακός αμπελώνας των Καρδιτσομαγουλιωτών. Από τα αμπέλια αυτά παράγεται καλό ντόπιο τσίπουρο Διπλής απόσταξης με η χωρίς γλυκάνισο, περίπου 20-22 γράδα (50-55 αλκοολικοί βαθμοί). Η απόσταξη γίνεται σε παραδοσιακό σύγχρονο αποστακτήρα.
Το πιο γνωστό τσίπουρο είναι το "Μοναχογιός", διπλής απόσταξης (τηλ 2441027210 & 2441024309).
Αραιώνεται με κρύο νερό και όχι με παγάκια |
|
|
|
Τσίπουρο "Μοναχογιός" |
Αμπελώνας στον Αϊ Λιά |
|