Η πόλη κάτω από τα κύματα-Παυλοπέτρι -Ελαφόνησος


B B C υποτιτλισμένο Η πόλη κάτω από τα κύματα… από GPtechnologies

Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ. έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.
Το νερό προφύλαξε από το χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα. Το εντυπωσιακό είναι, ότι βρίσκεται μόλις 4 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και ο καθένας μας θα μπορούσε να το «επισκεφθεί».
Ευδιάκριτα είναι τα βυθισμένα διώροφα σπίτια με τους κήπους, οι ναοί, το νεκροταφείο και το λιμάνι. Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 15 κτίρια με τουλάχιστον 12 δωμάτια το καθένα καθώς και ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης των υδάτων μα κανάλια και σωλήνες νερού.
Διάσπαρτα αγάλματα, αμφορείς και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε μια έκταση 9 περίπου στρεμμάτων και μάλλον είναι η παλαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο.
Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι η πόλη καταποντίστηκε από σεισμό 8 ρίχτερ γύρω στο 1000 π.Χ. ενώ άλλοι μετατοπίζουν το γεγονός στο 375 μ.Χ.

Το Ελληνόπουλο που έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς και διακρίθηκε σε διαγωνισμό της Google

«Οσο μικρός σε ηλικία κι είναι κανείς, απ’ όπου κι αν προέρχεται, μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο».

Με τα γυαλιά που δημιούργησε ο 17χρονος, όσοι έχουν προβλήματα όρασης ειδοποιούνται με δονήσεις γα πιθανά εμπόδια στην κατεύθυνση που έχουν στραμμένο το κεφάλι τους

Με τη φράση αυτή περιγράφει ο 17χρονος Αγγελος Γκέτσης τη φιλοσοφία που τον ώθησε ώστε να ολοκληρώσει μια τεχνολογική δημιουργία που θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να αντικαταστήσει το λευκό μπαστούνι των τυφλών με ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά. Διαβάστε περισσότερα «Το Ελληνόπουλο που έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς και διακρίθηκε σε διαγωνισμό της Google»

Διαδραστικό ταξίδι στο σύμπαν με ένα κλικ

Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις θέσεις και τις τροχιές των πλανητών και των αστερισμών. Μ’ ένα κλικ πάνω τους βλέπετε ποιο άστρο είναι, πηγαίνετε απ΄ τον Ήλιο στον πλανήτη και ξανά πίσω!!! το μεγενθύνετε ή το απομακρύνετε!
Πατήστε στο σύνδεσμο για να αρχίσετε το ταξίδι!
http://www.solarsystemscope.com/scope.swf