Σαλάτα με παντζάρια και σάλτσα γιαουρτιού

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. παντζάρια 
1 & 1/2 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό 2% 
3 σκ. σκόρδο λυωμένες
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ..σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ να ψηθούν σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Κατόπιν αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Χτυπάμε καλά το λαδόξυδο με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ανακατεύουμε με το στραγγιστό γιαούρτι, χτυπώντας τη σάλτσα με πιρούνι να γίνει λεία.

Προσθέτουμε το μισό μαϊντανό και τη μισή καρυδόψιχα.

Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και ανακατεύουμε καλά τα κομμένα παντζάρια με το ένα μέρος. Τα βάζουμε σε απλωτό σκεύος και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, ρίχνοντας επάνω την καρυδόψιχα και τον μαϊντανό.

Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.

 

Joomla templates by a4joomla