Να βρεις στο κείμενο [Eίμαστε ό,τι τρώμε] τα ουδέτερα ουσιαστικά.

Υπάρχουν 28 ουδέτερα ουσιαστικά. προηγούμενη

Το ένα στα δέκα είναι παχύσαρκο! Το ένα στα δύο δε συνηθίζει να τρώει και όλα σχεδόν έμαθαν να τρώνε σαν . Και όλα αυτά όταν στη νότια Ασία το 50% υποσιτίζονται! Ας δούμε λοιπόν πόσο κακό κάνουμε στον εαυτό μας και ας πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες… έτσι… σαν στον εαυτό μας.
Όπως λοιπόν δείχνουν οι έρευνες, ένα στα τρία τρώει τουλάχιστον μια δυο φορές την εβδομάδα σε , κυρίως , και το 20% από αυτά πηγαίνουν μαζί με τους γονείς τους. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί γονείς δε διαφωνούν και ίσως μάλιστα να προτρέπουν τους στο εύκολο και γρήγορο .
Το 56% των μαθητών τρώει τουλάχιστον μία φορά την ημέρα , και άλλα παρόμοια . Όμως το χειρότερο από όλα είναι ότι στην Ελλάδα δε συνηθίζουν να τρώνε . Σύμφωνα πάντα με τις έρευνες, η έλλειψη από κάθε έχει ως περισσότερη κατανάλωση των τροφών ! Και να σκεφτεί κανείς ότι η σωστή διατροφή στην εφηβική ηλικία βοηθάει στην ομαλή, σωματική και ψυχολογική ανάπτυξη των ανθρώπων. Στην ηλικία αυτή μπαίνουν οι βάσεις για τη μελλοντική μας υγεία. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να συμφωνήσουμε με την παρακάτω παροιμία:
« να το τρως μόνος σου, να το μοιράζεσαι με τους φίλους σου και να το χαρίζεις στον εχθρό σου!!»
Σίγουρα δε φταίμε μόνο εμείς!
Υπάρχει μια τόσο μεγάλη ποικιλία νέων που ίσως και άθελά μας ωθούμαστε στο να τα δοκιμάσουμε! Κι όμως, όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες προσέχοντας τι τρώμε, πόσο αθλούμαστε και φυσικά κρατώντας κάποιο στο γρήγορο . Αν όλοι οι άνθρωποι εφάρμοζαν κατά λέξη τους κανόνες καλής διατροφής, σίγουρα θα μειωνόταν ο μέσος όρος των καρδιοπαθειών, της παχυσαρκίας και γενικά των προβλημάτων υγείας.
Τι λέτε; Κάνουμε μια προσπάθεια;


© Γιάννης Παπαθανασίου - Ελληνικός Πολιτισμός