Να βρεις στο κείμενο [Eίμαστε ό,τι τρώμε] τα θηλυκά ουσιαστικά.

Υπάρχουν 28 θηλυκά ουσιαστικά. προηγούμενη επόμενη

Το ένα στα δέκα Ελληνόπουλα είναι παχύσαρκο! Το ένα στα δύο δε συνηθίζει να τρώει πρωινό και όλα σχεδόν έμαθαν να τρώνε σαν τα Αμερικανάκια. Και όλα αυτά όταν στη νότια το 50% των παιδιών υποσιτίζονται! Ας δούμε λοιπόν πόσο κακό κάνουμε στον εαυτό μας και ας πάρουμε να αλλάξουμε τις κακές μας … έτσι… σαν δώρο στον εαυτό μας.
Όπως λοιπόν δείχνουν , ένα στα τρία Ελληνόπουλα τρώει τουλάχιστον μια δυο σε φαστφούντ, κυρίως τα αγόρια, και το 20% από αυτά τα παιδιά πηγαίνουν στα φαστφουντάδικα μαζί με τους γονείς τους. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί γονείς δε διαφωνούν και ίσως μάλιστα να προτρέπουν τα παιδιά τους στο εύκολο και γρήγορο φαγητό.
Το 56% των μαθητών τρώει τουλάχιστον μία τσιπς, κρουασάν και άλλα παρόμοια τρόφιμα. Όμως το χειρότερο από όλα είναι ότι τα παιδιά δε συνηθίζουν να τρώνε πρωινό. Σύμφωνα πάντα με , πρωινού από το διαιτολόγιο κάθε παιδιού έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη των φαστφούντ! Και να σκεφτεί κανείς ότι η σωστή στην εφηβική βοηθάει στην ομαλή, σωματική και ψυχολογική των ανθρώπων. Στην αυτή μπαίνουν για τη μελλοντική μας . Εδώ, λοιπόν, πρέπει να συμφωνήσουμε με την παρακάτω :
«Το πρωινό να το τρως μόνος σου, το μεσημεριανό να το μοιράζεσαι με τους φίλους σου και το βραδινό να το χαρίζεις στον εχθρό σου!!»
Σίγουρα δε φταίμε μόνο εμείς!
Υπάρχει μια τόσο μεγάλη νέων αγαθών που ίσως και άθελά μας ωθούμαστε στο να τα δοκιμάσουμε! Κι όμως, όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας προσέχοντας τι τρώμε, πόσο αθλούμαστε και φυσικά κρατώντας κάποιο μέτρο στο γρήγορο φαγητό. Αν όλοι οι άνθρωποι εφάρμοζαν κατά τους κανόνες καλής , σίγουρα θα μειωνόταν ο μέσος όρος , και γενικά των προβλημάτων .
Τι λέτε; Κάνουμε μια ;


© Γιάννης Παπαθανασίου - Ελληνικός Πολιτισμός