Στο παρακάτω κείμενο να συμπληρώσεις τα κενά βάζοντας τα ουσιαστικά της παρένθεσης στην κατάλληλη πτώση.

Το γιαούρτι είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικ (γυναίκα). Πρόκειται για τροφή γνωστή από αρχαιοτάτων χρόν (χρόνος) για τις θεραπευτικές της ιδιότητ (ιδιότητα), με έντονη μικροβιοκτόνο και αντικαρκινική δράση. Η ημερήσια κατανάλωσή του ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήμ (σύστημα), διεγείροντας την παραγωγή γάμα ιντερφερόνης.
Το γιαούρτι εντείνει, μεταξύ άλλων, τη δραστηριότητα εκείνων των κυττάρ (κύτταρο) που προσβάλλουν και εξουδετερώνουν τους όγκ (όγκος). Αποτελέσματα επιδημιολογικών μελετ (μελέτη) έδειξαν ότι η συμβάλει στον περιορισμ (περιορισμός) των ιώσ (ίωση) και των λοιμώξ (λοίμωξη) του ανοσοποιητικού, βοηθά επίσης στην πρόληψη και στην καταπολέμηση της διάρροι (διάρροια).
Η καθημερινή κατανάλωση ενός φλιτζαν (φλιτζάνι) γιαούρτι οξεόφιλης καλλιέργει (καλλιέργεια) προλαμβάνει επίσης την κολπίτιδα (μυκητίαση) στις γυναίκ (γυναίκα).
Το γιαούρτι είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για την πρόληψη των παθήσ (πάθηση) των οστ (οστό), όπως η οστεοπόρωση, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Το γιαούρτι, επίσης, εξουδετερώνει καρκινογόνους παράγοντ (παράγοντας) της εντερικής οδ (οδός).