Κεντρική σελίδα

Το  Χωριό Καρδαμάς Ηλείας

Η Εφημερίδα "Καρδαμάς"

Άρθρα

 Θέματα Μαθηματικών

Βιογραφικό-Εργασίες

Επικοινωνία

 Συνδέσεις

     

                    Άρθρα  και   Απόψεις

Πειραματική Ιστοσελίδα

Άγγελου Λιβαθινού,

Καθηγ. Μαθηματικών

 

Άρθρα  Κοινωνικού, Πολιτισμικού  και  Πολιτικού  Προβληματισμού, τού Άγγελου Λιβαθινού,

δημοσιευθέντα  σε  Επαρχιακές  και  Αθηναϊκές  Εφημερίδες.   efkardamas@in.gr,   697-8197763

                                          

Ποιοί  καίνε  την Ελλάδα (*)

 

                             

     

  Μία οργανωμένη εμπρηστική επίθεση σε βάρος τής χώρας μας από κοινωνικά και πολιτικά καθάρματα, φαίνεται να εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα μας.

 Οι  αδίστακτοι πολιτικοί εκβιασμοί,  και η ανοικτή επίθεση σε βάρος τής χώρας μας, τούτην την φορά εκδηλώνεται με ένα εφιαλτικό σχέδιο, για να καεί όλη η Ελλάδα!

 Αυτά τα πολιτικά αποβράσματα  και τα ενεργούμενά τους, τούτην την φορά, θέλησαν και νεκρούς!

   Ένας απίστευτος αριθμός, στην κυριολεξία μία «βιομηχανία», πυρκαγιών εκρήγνυται, από την Παρασκευή 24.08.2007,  κάθε φορά  μέσα σε λίγα λεπτά ( η μία μετά την άλλη) στην Ηλεία και σε όλη την Πελοπόννησο, ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα αντίδρασης ακόμη και τού πλέον οργανωμένου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού!

 Η χώρα μας  μοιάζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν ανοικτό ιδιότυπο πόλεμο, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά.

 

 Πρέπει κανείς, είτε να είναι πολιτικά αφελής, είτε όργανο αυτού τού βρώμικου μηχανισμού στην Ελλάδα, είτε  στην καλλίτερη περίπτωση να πέφτει στο σφάλμα τής επιδερμικής πολιτικής ανάλυσης τών γεγονότων, γιά να δείχνει ότι  δεν κατανοεί και  δεν αντιλαμβάνεται:

  • ούτε το οργανωμένο έργο τών αδίστακτων τυχοδιωκτών και τών ενεργούμενών τους σε βάρος τής χώρας μας, που φθάνουν μέχρι τού σημείου, να καταστρέφουν ολοκληρωτικά ολόκληρες περιοχές και  να προκαλούν δεκάδες θανάτους απλών ανθρώπων στα χωριά,  

  • ούτε και τα πολιτικά σχέδια  τών οργανωτών και τών υλοποιητών αυτών τών αποτρόπαιων, ανήθικων και εγκληματικών εμπρηστικών πράξεων.  

 Όλοι εκείνοι, που, μπροστά στην απίστευτη καταστροφή που βιώνει η χώρα μας, περιορίζονται απλώς και μόνον να καταγγέλλουν τον κρατικόν μηχανισμό, είτε στην παρούσα δράση του είτε  στην διαχρονικότητά του, για «ανεπάρκεια» και τα όμοια, αφήνοντας στην άκρη άλλες προφανείς παραμέτρους αυτού τού σχεδιασμένου κατακλυσμού,  είτε είναι πολιτικά μακρυά νυχτωμένοι είτε, ηθελημένα ή αθέλητα,  παίζουν  αισχρά πολιτικά παιχνίδια στην χώρα μας.

 Ο κρατικός μηχανισμός είναι αυτός, που έχει δομηθεί και λειτουργεί εδώ και 30 και πλέον χρόνια, με ευθύνη τών δύο «μεγάλων» κομμάτων, από τα οποία ο τόπος είχε την ατυχία να κυβερνηθεί  στο διάστημα αυτό. Είναι αυτός, τού οποίου ο χαρακτήρας είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση ίδιος στην δομή και στην αναλγησία του με τους κομματικούς μηχανισμούς, που τον εδημιούργησαν. Είναι ο κρατικός μηχανισμός, που επιτρέπει στον κομματάρχη  «Πυροσβέστη» να περιφέρεται στις κομματικές περιοδείες  τού «αρχηγού» του ( διεκδικώντας αυτήν την άθλια συμπεριφορά του σάν δήθεν «δημοκρατικό» δικαίωμά του! ), την ίδια ώρα, που έπρεπε να βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα και να δίνει εκεί την μάχη μαζί με τους συναδέλφους του!

Έχει, λοιπόν, αναντίρρητα το δικό του μερίδιο ευθύνης και αυτός ο κρατικός μηχανισμός, για την μεγάλη καταστροφή, που συντελείται στην χώρα μας! Αλλά, δεν αρκεί η επίκληση αυτής τής ευθύνης, για να δικαιολογηθεί το τρομακτικό μέγεθος τής μεθοδευμένης  καταστροφής!

 

 Ποίοι είναι, λοιπόν, αυτοί, που στήνουν αυτήν την «βιομηχανία» εμπρησμών, πρωτόγνωρο φαινόμενο κατά την  δραματικήν μαζικότητά του και κατά την λυσασμένη εχθρότητά του απέναντι σε έναν ολόκληρον λαό;

Ποίοι είναι αυτοί, που δεν σέβονται ούτε την ζωή τών παρουσών γενεών ούτε την ζωή τών επομένων γενεών;

Ποίοι είναι αυτοί, που δείχνουν τέτοια απίστευτη εχθρότητα απέναντι στην ιστορία μας και στον πολιτισμό μας, επιχειρώντας να καταστρέψουν και να αφανίσουν τα μνημεία τού ένδοξου ελληνικού πολιτισμού μας, όπως εκείνα τής Ολυμπίας;

  Είναι ικανή, από μόνη της, η μόνιμη επωδός τών  «οικοπεδοφάγων», που επικαλούνται ορισμένοι, να δικαιολογούν τέτοιας έκτασης οικολογική, οικονομική  και κοινωνική  καταστροφή; Και είναι ικανοί μόνον οι «οικοπεδοφάγοι» να στήσουν έναν τέτοιο μηχανισμό έκρηξης πλήθους πυρκαγιών μέσα σε λίγα λεπτά σε κάθε  πληττόμενη περιοχή;

 Θα έλεγα, λοιπόν, ότι δεν μπορεί κανείς να περιορίζεται  μόνον στον ισχυρισμό, ότι η αιτία αυτής τής ανείπωτης καταστροφής είναι μόνον η ανεπάρκεια τού κρατικού μηχανισμού  και τα συμφέροντα τών «οικοπεδοφάγων» ή οι «ιδιοτροπίες» κάποιων «τρελλών» πυρομανών!  Δεν αρκεί  να λέει κανείς μόνον, ότι τα συμφέροντα τών «οικοπεδοφάγων»  είναι εκείνα, που οπλίζουν  τα χέρια τών αδίστακτων εμπρηστών. Δεν αντικατοπτρίζει, δηλαδή, την πλήρη αλήθεια ο ισχυρισμός, ότι τα «συμφέροντα τών οικοπεδοφάγων»  είναι εκείνα, που  από μόνα τους είναι ικανά  για να εξηγηθεί αυτή η απίστευτη καταστροφή που υφίσταται η χώρα μας. Είναι και αυτά! Αλλά, δεν είναι μόνον και κυρίως αυτά!

 

Η χώρα μας φαίνεται να δέχεται έναν ιδιότυπο καταστροφικόν εμπρηστικόν πόλεμο, με αδίστακτους και ελεεινούς σχεδιαστές, και υλοποιητές ντόπια πολιτικά και κοινωνικά καθάρματα. Και έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε  και να ονοματίσουμε τους πραγματικούς και ηθικούς ενόχους αυτής τής ανείπωτης καταστροφής, που όμοιά της έχει να γνωρίζει η χώρα μας από την εποχή τής επιδρομής τού Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, το 1825! 

Το χρέος αυτό είναι χρέος όλων τών δημοκρατών τής χώρας μας, αλλά κυρίως τών αριστερών πατριωτών. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο και επιτακτικό αυτό το καθήκον, από την στιγμή, που από διάφορες πλευρές συκοφαντείται, για να περιθωριοποιηθεί, κάθε σκέψη για την πολιτική σκοπιμότητα τής εμπρηστικής επίθεσης που δέχεται η χώρα μας από  πολιτικά  αποβράσματα, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να «χάψει» ο ελληνικός λαός, ότι όλη αυτή η ανείπωτη καταστροφή και όλος αυτός ο απίστευτος, θανατηφόρος, καταιγισμός πυρκαγιών δήθεν εξηγούνται μόνον με τα «συμφέροντα τών οικοπεδοφάγων»!  

    Είναι ευθύνη όλων μας, η αποκάλυψη τής αλήθειας. Η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε την κοινωνία. Και εκείνοι, που αγωνίζονται για την συσκότισή της, μόνον για τα συμφέροντα τού λαού δεν ενδιαφέρονται.-

  

                                                                                                                  Άγγελος  Λιβαθινός      

                                                                                                                                         Καθηγ. Μαθηματικών- Λυκειάρχης

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  (*) Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε:   1)  στην τριμηνιαία εφημερίδα "Καρδαμάς" ( Φύλλο 24, Ιούλιος-Σεπτέμβριος  2007), 2)στην  Ημερησία Εφημερίδα τής Ηλείας "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ( 31.08.2007), και 3) στην Ημερησία Εφημερίδα τής Ηλείας, "ΠΑΤΡΙΣ" ( 07.10.2007).

 

 

Επάνω

Επιλογή άλλου Άρθρου

Κεντρική σελίδα

(C): Περιεχόμενο και Κατασκευή Ιστοσελίδας:  Άγγελος Λιβαθινός, Μαθηματικός, 697-8197763, efkardamas@in.gr