Εκτύπωση

Οι άνθρωποι πίσω από τα έργα 


Image Caption

Edgar Mueller

Image Caption

Shepard Fairey

Image Caption

Julian Beever

Image Caption

Banksy

Image Caption

P183

 


 

Δείτε ενδιαφέροντα συνημμένα άρθρα
Download this file (Street art στη Σαχάρα.doc)Street Art στη Σαχάρα[Ο street artist M-E-S-A ταξιδεύει στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου για να βρει κτήρια για τα έργα του!]47 Kb
Download this file (Ο Banksy καταλαμβάνει  ξανά το Λονδίνο.doc)Ο Banksy ?καταλαμβάνει? ξανά το Λονδίνο;[Μια τεράστια art Monopoly εμφανίστηκε στο κέντρο του Λονδίνου και κανείς δεν ξέρει ποιος την έφτιαξε. Ή μήπως ξέρουν;]50 Kb

 

  


Banksy

Ο «αρουραίος» της εφήμερης τέχνης του δρόμου

Τον έχουν ονομάσει «προβοκάτορα της κουλτούρας του δρόμου» και «σύγχρονο αντάρτη των πόλεων», αν και ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ποιοτικό βάνδαλο».

Τα τελευταία έργα του σε Νέα Υόρκη και Καναδά, υποδηλώνουν έναν καλλιτέχνη έντονα πολιτικοποιημένο και οργισμένο με τη νέα οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως. 

Ο «φυσικός» του χώρος, το Λονδίνο, έχει γεμίσει με σχέδιά του. Στο παζάρι του λονδρέζικου Πορτομπέλο όπου πουλιούνται δεκάδες μπλουζάκια με τον Τσε Γκεβάρα, κόσμησε τους τοίχους με μια σειρά από αφίσες του Αργεντίνου επαναστάτη με όλο και πιο ξεθωριασμένη μπογιά . «Ήταν ένα σχόλιο πάνω στην αέναη ανακύκλωση μιας εικόνας μέσα από την αέναη ανακύκλωση του εμπορίου» είπε ο ίδιος. 

Πριν από καιρό έκανε γκραφίτι ακόμη και πάνω στο «τείχος ασφαλείας» των Ισραηλινών στη Δυτική Οχθη. (δείτε σχετικό Video)

«Τους αρουραίους τους μισούν και τους κυνηγούν, αλλά εκείνοι ζουν ανάμεσά μας, σε σιωπηλή απόγνωση. Αν είσαι βρώμικος, άσημος και δεν σε αγαπάει κανείς, τότε οι αρουραίοι αποτελούν για σένα ένα πρότυπο ζωής» υποστηρίζει ο Μπάνκσι, φανερά εκνευρισμένος από το γεγονός ότι έγινε γνωστός αμέσως μόλις αποφάσισε να αποκτήσει ψευδώνυμο και να κινηθεί... υπογείως, όπως το αγαπημένο του τρωκτικό. 

Μα ποια είναι τελικά η πραγματική του ταυτότητα;

Σύμφωνα με τη  βρετανική εφημερίδα «Μail on Sunday» : πρόκειται για τον 35χρονο Ρόμπιν Γκάνιγχαμ, έναν  κάτοικο του Μπρίστολ που προέρχεται από τη μεσοαστική τάξη και ήλθε σε ρήξη με την εύπορη οικογένειά του προκειμένου να ακολουθήσει τον ταπεινό δρόμο της τέχνης του δρόμου.

Σύμφωνα με το ΒΒC : συμφωνεί με τη «Μail» όσον αφορά την ηλικία και τον τόπο καταγωγής του, αλλά ισχυρίζεται ότι το πραγματικό του όνομα είναι Ρόμπερτ Μπανκς . 





P183

Οι δρόμοι της Μόσχας είναι ζωγραφισμένοι με πολύ όμορφες, περίτεχνες και γεμάτες φαντασία εικόνες του. Ο πιο γνωστός street artist της Ρωσίας.

Αρκετές φορές έχει παρομοιαστεί το όνομά του με αυτό του κορυφαίου Βρετανού street artist, Banksy. Μάλιστα σε πρόσφατο δημοσίευμα της Βρετανικής Guardian έγινε η σύγκριση μεταξύ των δύο και αποκαλύφθηκε το πραγματικό όνομα του P183. Πρόκειται για τον 28χρονο Παβέλ. 


 


Julian Beever



Βρετανός καλλιτέχνης που δημιουργεί εκπληκτικές ζωγραφιές σε επιφάνειες πεζοδρομίων από τα μέσα της δεκαετίας του 90. 

Με κιμωλία δημιουργεί τα πιο απίθανα έργα όπου η ιδιαίτερη τεχνική του τα κάνει να φαίνονται τρισδιάστατα.

Έχει επισκεφθεί και την Αθήνα όπου δημιούργησε ένα τρισδιάστατο έργο στη Μαρίνα του Φλοίσβου!





 Shepard Fairey

Γεννημένος στη Νότια Καρολίνα το 1970 είναι ένα σύγχρονος Αμερικάνος γραφίστας, εικονογράφος  ο οποίος προήλθε από την σκέιτμπορντ σκηνή.

Το έργο του έγινε ευρύτερα γνωστό στις ΗΠΑ στις προεδρικές εκλογές του 2008, όταν σχεδίασε την αφίσα του Barack Obama. Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης της Βοστώνης τον αποκαλεί έναν από τους πιο γνωστούς και  σημαντικούς καλλιτέχνες του δρόμου σήμερα. Το έργο του έχει συμπεριληφθεί σε συλλογές στο Smithsonian, το Los Angeles County Museumof Art, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης , το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Ντιέγκο, την Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον και το Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο. 

O Σέπαρντ Φέρι ζει με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του, δηλώνει θαυμαστής του Νόαμ Τσόμσκι και των Clash, ενισχύει οικονομικά τους Ζαπατίστας. Πολύ αριστερός για Αμερικανός. 

Από την άλλη πλευρά, έχει συμβόλαια με την Pepsi Cola, την Hasbro και το Netscape, εκθέτει τη δουλειά του σε αναγνωρισμένες γκαλερί ανά την υφήλιο και γελάει όταν θυμάται ότι συνελήφθη 11 φορές από την αστυνομία επειδή «βρόμιζε τους τοίχους με τα σιχαμένα αυτοκόλλητά του». 



 

Edgar Mueller

Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1968. Η εμμονή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε στα παιδικά του χρόνια, με έργα ζωγραφικής  αγροτικών σκηνών. Από τα 16 του χρόνια λαμβάνει μέρος σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις και  κατέχει τον τίτλο του «μαέστρου madonnari»  

Ο αυτοδίδακτος Mueller στην ηλικία των 25,  αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη Street Art. Ταξιδεύει  σε όλο τον κόσμο και ζει από τη μεταβατική τέχνη του. Δείτε τον εν δράσει.

 


 

Η δημιουργία αυτού του Ιστότοπου έγινε στα πλαίσια εργασίας του σεμιναρίου 

2012. Ένα πρώτο πείραμα με Joomla!
Download Joomla Templates