Τι είναι η Street Art

Εκτύπωση


phoca thumb s stencil4

  H street art είναι ένας αρκετά γενικευμένος όρος που απορροφά την παραβατικότητα του graffiti και μάλιστα οι εκπρόσωποί της δέχονται παραγγελίες για να δημιουργήσουν.Η Τεχνική (Street Art  & Graffiti) είναι ακριβώς η ίδια αλλά η παραβατικότητα τελικά

αλλάζει τον ορισμό!

Πολλοί νεαροί καλλιτέχνες βλέποντας την πόλη ως μια απέραντη γκαλερί, όπου θα μπορούσαν να εκτεθούν έργα τους σε ευρύ κοινό, χωρίς να χρειάζεται να τους αποδεχτεί πρώτα το καλλιτεχνικό κατεστημένο, άρχισαν να ασχολούνται ενεργά με το graffiti. Έτσι, δημιουργήθηκε η street art, ονομασία που εμφανίστηκε  στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και καθιερώθηκε το 1985, στο ομότιτλο βιβλίο του Allan Schwartzman.

Οι street artists (ή αλλιώς urban artists, guerilla artists, graffiti artists) είναι αυτοί που έχουν ακαδημαϊκή καλλιτεχνική εκπαίδευση κι επιλέγουν να εξασκούν την τέχνη τους στο δρόμο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μερικοί street artists άρχισαν να πειραματίζονται με άλλες τεχνικές, εκτός του σπρέι. Τις τελευταίες 2 δεκαετίες οι δημιουργοί και τα παραδείγματα έχουν γίνει χιλιάδες ενώ χρησιμοποιούν τις κλασσικές τεχνικές ή επινοούν ακόμα και νέες για να επικοινωνήσουν μαζικά με το κοινό. 


 


 

Η δημιουργία αυτού του Ιστότοπου έγινε στα πλαίσια εργασίας του σεμιναρίου 

2012. Ένα πρώτο πείραμα με Joomla!
Download Joomla Templates