DESIGNED BY JOOMLATD
Innovative educational methods and the use of new technologies in didactics, Cooperative Learning and the use of the Cloud
Αίτηση για τα online σεμινάρια eTwinning της επόμενης σχολικής χρονιάς 2022-23
Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής – ΚΠΠ
Ημέρες Καινοτομίας και Έρευνας «Δημήτρης Εδουάρδος Γαρδίκης» 2022
ST3dM – Education 3d Printing European Competition
Erasmus Accreditations – Short Course coming up 14 September
MOOC «Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά»
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Ταχύρρυθμο πρόγραμμα επιμόρφωσης σε τεχνικές και εργαλεία ψηφιακής μάθησης για όλους τους εκπαιδευτικούς
Print

Erasmus Accreditations – Short Course coming up 14 September

Written by Super User. Posted in Σεμινάρια

Βασικές πληροφορίες σχετικά με το MOOC

Τίτλος Erasmus Accreditations – a New Path to Mobility
Πάροχος School Education Gateway
Στόχοι ·         Γνωριμία με τις βασικές αρχές των Διαπιστεύσεων Erasmus

 

·         Ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη των Διαπιστεύσεων Erasmus στο πλαίσιο του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος

·         Κατανόηση του τρόπου υποβολής της αίτησης για Διαπιστεύσεις Erasmus

·         Εκκίνηση επεξεργασίας του Σχεδίου Erasmus του οργανισμού σας

Ημερομηνίες Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου – Πέμπτη 29 Οκτωβρίου
Κοινό-στόχος Διεθνείς συντονιστές, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί απασχολούμενοι σε σχολικά ιδρύματα, οργανισμούς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων Χώρες του Προγράμματος
Γλώσσα Αγγλικά
URL https://academy.schooleducationgateway.eu/en/web/erasmus-accreditations/home

 

EACCmooc – one-pager (pdf)

1        Αναλυτικές πληροφορίες σχετικα με το MOOC

1.1      Γιατι

Στόχος του νέου προγράμματος Erasmus είναι η οικοδόμηση πιο ενταξιακών, ισχυρότερων και μακροβιότερων συμπράξεων με σχολεία, παρόχους ΕΕΚ και οργανισμούς εκπαίδευσης ενηλίκων. Οι διαπιστεύσεις Erasmus είναι ένα εργαλείο για τους οργανισμούς που επιθυμούν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασίες και απευθύνονται σε οργανισμούς που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν μαθησιακές δραστηριότητες κινητικότητας σε τακτική βάση. Η απονομή της διαπίστευσης Erasmus επιβεβαιώνει ότι ο αιτών έχει καταρτίσει σχέδιο υλοποίησης ποιοτικών δραστηριοτήτων κινητικότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του οργανισμού του. Η εν λόγω πρόσκληση για τη λήψη διαπίστευσης δημοσιεύεται προς διευκόλυνση της αίτησης εκ μέρους των δυνητικών δικαιούχων Ευρωπαϊκών κονδυλίων, μόλις οι Ευρωπαίοι νομοθέτες υιοθετήσουν τη νομική βάση.

1.2      Τι

Στόχος του κύκλου μαθημάτων είναι να γνωρίσουν οι διεθνείς συντονιστές εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί τις διαπιστεύσεις Erasmus, να ενημερωθούν σχετικά και να μάθουν το όφελος που μπορούν να αποκομίσουν από αυτές οι οργανισμοί τους. Θα παράσχει στους συμμετέχοντες μια επισκόπηση των διαπιστεύσεων Erasmus στο πλαίσιο του νέο χρηματοδοτικού προγράμματος και θα τους βοηθήσει να καταλάβουν πώς να υποβάλουν σχετική αίτηση, ενώ θα αρχίσουν να επεξεργάζονται το Σχέδιο Erasmus του οργανισμού τους.

Συμπερασματικά, οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε ένα κουίζ για να ελέγξουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, έως και δύο διαδικτυακά σεμινάρια οργανώνονται στο πλαίσιο του κύκλου μαθημάτων με Εθνικούς Φορείς.

1.3      Ποιος

Ο κύκλος μαθημάτων απευθύνεται πρωτίστως σε όσους ενδιαφέρονται ή εμπλέκονται στη χρηματοδότηση προγραμμάτων διεθνοποίησης και/ή κινητικότητας των σχολείων. Αφορά διεθνείς συντονιστές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικούς απασχολούμενους σε σχολεία, ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και οργανισμούς εκπαίδευσης ενηλίκων στις Χώρες του Προγράμματος. Τα μαθήματα θα ωφελήσουν, επίσης, κάθε οργανισμό που προσφέρει συναφείς δραστηριότητες κινητικότητας.

 

1.4      Ποτε

Ο παρών κύκλος μαθημάτων ξεκινάει στις Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχει ήδη η δυνατότητα εγγραφής μέσω της σελίδας του. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν 4 εβδομάδες. Ο φόρτος εργασίας υπολογίζεται στις 5 ώρες.

1.5      Που

Ο κύκλος μαθημάτων προσφέρεται στο Teacher Academy του School Education Gateway και διατίθεται μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Οι συμμετέχοντες πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό στο School Education Gateway αν δεν έχουν ήδη ή να συνδεθούν μέσω του λογαριασμού τους στο eTwinning, προκειμένου να πάρουν μέρος στον κύκλο μαθημάτων.

1.6      Πιστοποιηση

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα ψηφιακό σήμα για τον κύκλο μαθημάτων και ένα πιστοποιητικό με την ολοκλήρωσή του. Το ψηφιακό σήμα μπορεί να εξαχθεί στο Badgr Backpack.

TOP