Quiz σε Power point Β΄ Κατ/σης

Μπορείτε να κατεβάσετε σε αρχείο rar ,πατώντας  εδώ  Quiz  τα  οποία  είναι σε  εκτελέσιμη μορφή  Power point  με μενού.Όλα τα παραπάνω είναι κατανεμημένα κατά  ενότητα και  καθώς  θα δείτε  συμφωνούν  με  τα δεδομένα  και τα αποτελέσματα του σχολικού  βιβλίου.Παρακάτω  βλέπετε εικόνα μιας διαφάνειας των αρχείων. Στο συμπιεσμένο φάκελο υπάρχουν και μερικές οδηγίες που ίσως χρειασθούν αρχικά  για να καταλάβετε την λειτουργία των παρουσιάσεων. Αν θέλετε οι οδηγίες υπάρχουν  μετά την παρακάτω εικόνα.

Χωρίς τίτλο

 

Παρουσίαση των αρχείων quiz που υπάρχουν σε κάθε ppt.
Ξεκινάμε την προβολή παρουσίασης.
Στην πρώτη διαφάνεια υπάρχει ο τίτλος της ενότητας που θα ασχοληθούμε . Κάνουμε κλικ πάνω στην διαφάνεια και εμφανίζεται η δεύτερη με το μενού και την πρώτη ερώτηση.
Ο μαθητής διαβάζει το τίτλο της ερώτησης και εμείς για να επιβεβαιώσουμε το σωστό ή λάθος κάνουμε κλικ πάνω στο πλαίσιο τη ερώτησης οπότε δίπλα της εμφανίζεται ένα πλαίσιο με την λέξη ΣΩΣΤΟ ή ΛΑΘΟΣ .Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο στις επόμενες ερωτήσεις της διαφάνειας.
Όταν υπάρχουν ερωτήσεις αντιστοίχησης κάνουμε κλικ πάνω στο πλαίσιο της αριστερής στήλης και εμφανίζεται το βέλος αντιστοίχησης με την σωστή απάντηση.
Στις ερωτήσεις συμπλήρωσης κενού για να εμφανιστεί η απάντηση με την σωστή λέξη, κάνουμε κλικ πάνω στο πλαίσιο που υπάρχει στο κενό.
Στις ερωτήσεις που υπάρχουν εικόνες ή τύποι για την επιβεβαίωση της απάντησης κάνουμε κλικ πάνω στην εικόνα ή στον τύπο που δίνεται με μορφή εξίσωσης.
Όταν τελειώσουμε την κάθε διαφάνεια που αντιστοιχεί σε μια ερώτηση ,καλό είναι να σβήσουμε τις απαντήσεις προκειμένου να ξαναχρησιμοποιήσουμε την ερώτηση σε άλλο μαθητή αν είναι αρκετοί. Για να εξαφανιστούν οι απαντήσεις κάνουμε κλικ πάνω σε κάθε πλαίσιο των ερωτήσεων και απομακρύνονται οι απαντήσεις.
Για να περάσουμε στην δεύτερη ερώτηση ή σε όποια άλλη θέλουμε αρκεί να κάνουμε κλικ στο επάνω μέρος (μενού) στον αριθμό της ερώτησης (π.χ Ερώτηση 6) που επιθυμούμε . Με αυτό τον τρόπο θα εμφανιστεί η διαφάνεια που υπάρχει η Ερώτηση 6 .
Η διαδικασία νομίζω ότι είναι εύκολη γιατί μεταφερόμαστε με αυτό τον τρόπο σε όποια διαφάνεια θέλουμε. Βέβαια αν θέλετε να πάτε με την σειρά της διαφάνειες τότε αρκεί να κάνετε κλικ σε κάποιο μέρος της διαφάνεια που δεν υπάρχει πλαίσιο.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>