Ψηφιακές ερωτήσεις Β΄Λυκείου τύπου Hot Potatoes

hotpotatoes
Το Hot Potatoes είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού με το οποίο μπορoύμε να δημιουργήσουμε ασκήσεις διαφόρων μορφών για χρήση είτε μέσω internet είτε μέσω υπολογιστή.
Παιδαγωγική αξία – Διδακτική χρήση
H αξία των προγραμμάτων του Hot potatoes βρίσκεται κυρίως στη δυνατότητα που δίνεται στον εκπαιδευτικό να φτιάξει εύκολα πολλά και διαφορετικά είδη ασκήσεων με τη μορφή ιστοσελίδων (html).
Oι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ασκήσεις είτε μέσα στο σχολικό εργαστήριο (εφόσον αποθηκευτούν στο τοπικό δίκτυο) είτε με σύνδεση στο διαδίκτυο (εφόσον αποθηκευτούν σε διακομιστή ιστοσελίδων π.χ στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο).
Εφόσον οι ασκήσεις συνδυαστούν κατάλληλα με το μάθημα και γίνει εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του προγράμματος για ανατροφοδότηση (feedback), τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα αξιόλογο εργαλείο στα χέρια του κάθε εκπαιδευτικού, που δε θα περιοριστεί σε μια απλή μηχανή αξιολόγησης της διδασκαλίας.

Επιλέξτε από τους παρακάτω συνδέσμους   (με πράσινο χρώμα)   για να δείτε τις ερωτήσεις που αφορούν τις αντίστοιχες ενότητες.

1.  ΚΑΜΠΥΛΟΓΡΑΜΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ   :  ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ  ΒΟΛΗ   , ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

Ενότητα  1.1     Οριζόντια  Βολή

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής  ή πολλών επιλογών 

 

Ενότητα  1.2  Ομαλή  κυκλική κίνηση

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής  ή πολλών επιλογών 

 

Ενότητα  1.3  Κεντρομόλος δύναμη

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής  ή πολλών επιλογών 

 

 

1.  ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ  ΤΗΣ  ΟΡΜΗΣ

 

Ενότητα  2.1   Η έννοια του συστήματος σωμάτων , Εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις  –  2.2  Το φαινόμενο της  κρούσης  – 2.3  Η έννοια της  ορμής  –  2.4 Η δύναμη και  η μεταβολή της  ορμής.

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής  ή πολλών επιλογών 

Ενότητα 2.5   Η αρχή διατήρηση της  ορμής.

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής  ή πολλών επιλογών 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>