Πληροφορική Θεματα

Home / Πληροφορική Θεματα

Πληροφορική Θεματα

Η Σημερινή ημερομηνία ειναι :

MATRIX SOUND

Πληροφορικά Συστήματα

Θεματα Υπολογιστων
Θεματα Υπολογιστων

Μερικοί τρόποι να βελτιώσεις το σήμα του WiFi στο σπίτι σου!

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινή χρήση της τεχνολογίας είναι? οι λιγοστές μπάρες. Μπορεί όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού το πρόβλημα να αφορά στο σήμα κινητής τηλεφωνίας, αλλά εντός των τειχών έχουμε πολλές φορές και το χαμηλό σήμα του WiFi. Φυσικά, αυτά τα προβλήματα δεν παρουσιάζονται σε ένα μικρό σπίτι των 50τ.μ., αλλά σε μεγαλύτερα σπίτια και ειδικά στην περίπτωση όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός ορόφου.

Υπάρχει όμως κάτι που θα μπορούσες να κάνεις να το σήμα σε κάποιους χώρους του σπιτιού είναι χαμηλό; Η απάντηση είναι «πολλά». Ναι, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις και, ανάλογα την περίπτωσή σου και τα χρήματα που θες να διαθέσεις, να δεις τις μπάρες του ασύρματου σήματος να αυξάνονται. Όπως θα διαπιστώσεις στη συνέχεια, υπάρχουν λύσεις που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα και απαιτούν ελάχιστο χρόνο για την εφαρμογή τους, αλλά και λύσεις που θα πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη? ευτυχώς, όχι βαθιά.

Άλλαξε κανάλι

Όχι στην τηλεόραση, στον router. O router λειτουργεί σε κάποιο κανάλι και εξ? ορισμού η τιμή αυτής της ρύθμισης είναι στο «αυτόματο» ώστε να ορίζεται ανάλογα με τα άλλα routers που βρίσκονται στην περιοχή. Αν και το επιθυμητό είναι το κανάλι να ορίζεται σε κάποιο που δεν υπάρχει άλλος router της περιοχής, αυτό πολύ σπάνια συμβαίνει χωρίς να το επιβάλλεις. Οπότε, θα πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, να βρεις τα κανάλια στα οποία λειτουργούν οι routers της περιοχής σου και να ορίσεις ένα διαφορετικό κανάλι στο δικό σου router.

 Για να βρεις τα κανάλια των routers της περιοχής σου, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία από τις πολλές εφαρμογές που αναλύουν ασύρματα δίκτυα οπως το wifi analyzer. Όλες οι εφαρμογές εμφανίζουν μία λίστα με τα ασύρματα δίκτυα της περιοχής σου στην οποία αναφέρονται και τα κανάλια τους, οπότε θα πρέπει να επιλέξεις κάποιο που δεν είναι σε αυτά ή κάποιο με τη λιγότερη «κίνηση». Θυμίζουμε ότι οι τιμές του καναλιού είναι από 1 έως 12.

Για να ορίσεις το κανάλι που θες στο δικό σου router θα πρέπει να εισέλθεις στο περιβάλλον διαχείρισης του και να μεταβείς στις ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου όπου θα βρεις τη σχετική ρύθμιση.

 Όχι άλλες παρεμβολές

Οι περισσότεροι routers λειτουργούν στη συχνότητα των 2,4GHz, εκτός από κάποια νεότερα μοντέλα 802.11n που υποστηρίζουν Dual Band, δηλαδή 2,4GHz και 5GHz. Δεν είναι όμως o router η μόνη συσκευή που σπιτιού που λειτουργεί στα 2,4GHz, αλλά και κάποια ασύρματα τηλέφωνα, φούρνοι μικροκυμάτων, συσκευές παρακολούθησης μωρού, κ.ά. Πολλές από αυτές τις συσκευές μπορούν να δημιουργήσουν παρεμβολές στο WiFi που οδηγούν στην εξασθένισή του. Αν διαθέτεις τέτοιες συσκευές, μετακίνησε το router, αλλά και αυτές, έτσι ώστε να μην παρεμβάλλονται μεταξύ του router και των συνδεδεμένων συσκευών. Αν πρόκειται να αγοράσεις μια νέα ηλεκτρονική συσκευή, μπορείς να ελέγξεις ότι λειτουργεί σε άλλη συχνότητα.

 Μετακόμιση τώρα!

σύ δε χρειάζεται να πας πουθενά, αλλά πιθανώς να πρέπει να τοποθετηθεί ο router κάπου αλλού μέσα στο σπίτι ώστε να καλύπτει όλους τους χώρους. Ο κανόνας είναι απλός: από τον router προς τις συσκευές που θα συνδέονται πρέπει να μεσολαβούν όσο το δυνατό λιγότεροι τοίχοι. Χωρίς να είναι απόλυτο, κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται όταν ο router τοποθετηθεί σε ένα κεντρικό σημείο, με όσο το δυνατό περισσότερο ανοιχτό χώρο προς όλα τα δωμάτια. Ωστόσο, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να καλύψει ακόμα και ένα σπίτι ενός ορόφου πάνω από 100τ.μ. (ανάλογα τη διαρρύθμιση) στην περίπτωση ενός router 802.11n, δε σημαίνει ότι τα ίδια τετραγωνικά μπορούν να καλυφθούν όταν υπάρχουν περισσότεροι του ενός ορόφου. Τόσο η κάθετη κατασκευή, όσο και οι μικροί χώροι της σκάλας, περιορίζουν το σήμα ώστε να εξασθενεί πέραν του ορόφου που βρίσκεται ο router. Ακόμα κι αν τοποθετήσετε τον router κοντά στη σκάλα, δε σημαίνει πως θα έχετε καλό σήμα σε ένα δωμάτιο στο τέλος του διαδρόμου. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά θα πρέπει να προβείς στην αγορά επιπλέον εξοπλισμού που θα αναμεταδώσει το σήμα. Είναι κάτι που εξετάζουμε ως λύση παρακάτω.

 Αναμετάδοση μέσω νέου εξοπλισμού

 Η ανάγκη για αναμετάδοση του ασύρματου σήματος έχει γεννήσει τα τελευταία χρόνια μια ολόκληρη κατηγορία συσκευών. Υπάρχουν συσκευές που μπορούν να λύσουν ακόμα και το πιο απίθανο πρόβλημα, αρκεί να γίνει σωστά η μελέτη των χώρων που πρέπει να καλυφθούν. Μία από τις πιο διαδεδομένες λύσεις είναι η χρήση repeater που συνδέεται απ? ευθείας σε μια πρίζα, λαμβάνει ασύρματα το σήμα από τον κεντρικό router και το αναμεταδίδει στο χώρο που βρίσκεται.


  ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ SCRIPTS  –  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  comp4

Μετατροπή Βάσης Αριθμού

Base Converter: from decimal to base 2 to base 88

Decimal Number:

Base:

Number in new base:

Count:


Symbols: 0123456789
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
~!@#$%^&*()_+|{}:<>?[];,./

Μετατροπή byte…..etc

 

Byte Converter

The Byte Converter

Byte Kilobyte Megabyte Gigabyte

1 Byte = 8 Bit
1 Kilobyte = 1024 Bytes
1 Megabyte = 1048576 Bytes
1 Gigabyte = 1073741824 Bytes


The Byte Converter by Malte Philipp

Λειτουργικα Συστηματα: Δυνατοτητα χρησης πολλαπλων λειτουργικων systems σε 1 pc .

Ας υποθεσουμε οτι θελουμε να εκμεταλευτουμε τα καλα 2 λειτουργικων πχ windows , linux . Πως μπορουμε να τα εχουμε μαζι ? Η λυση ειναι dual boot.

Εγκαθιστουμε to linux μαζι με windows. Επιλεγουμε το χωρο που θα χρησιμοποιησει to linux . Αφου κανουμε installation θα εχουμε κατα το boot την δυνατοτητα να επιλεξουμε to linux η τα win. Απο το linux μπορουμε να κανουμε mount τον σκληρο και να δουμε το συστημα αρχειων των windows.

Comments are closed.