Φτιάξτε παζλ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 13:25) Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012 09:00

Διαμαντής Χαράλαμπος, χρήση ΤΠΕ στην τάξη, ασκήσεις on line για παιδια του δημοτικού, εκπαιδευτικά λογισμικά Φτιάξτε πολύ γρήγορα και εύκολα παζλ με όποια εικόνα θέλετε εσείς. Το jigs@w puzzle κάνει αυτό ακριβώς. Είναι στα αγγλικά με πολλές επιλογές ως προς τη μορφή των κομματιών. Τα παζλ που φτιάχνετε είναι σε εκτελέσιμη μορφή ( exe ). Το μέγεθός τους λιγότερο από 1mb. Πολύ χρήσιμο για τη γεωγραφία ,ιστορία ακόμα και για το μάθημα της γλώσσας. Δείτε ένα παράδειγμα εδώ( αποθηκεύστε το και εκτέλεση ).

 

 

astra gift maker Τα ίδια κάνει και το astra gift maker. Είναι ελαφρύτερο πρόγραμμα με πιο απλό περιβάλλον . Τα παζλ του πιάνουν πολύ λιγότερο χώρο, έχει όμως λιγότερες επιλογές μορφοποίησης. Κάνει όμως μια χαρά τη δουλειά του. Δείτε ένα παράδειγμα εδώ( αποθηκεύστε το αρχείο και εκτελέστε το).

 

 

 

jigsawzone.com Παζλ μπορείτε να φτιάξετε μαι μέσα από την ιστοσελίδα jigsawzone.com. Πρέπει απλά να κάνε εγγραφή και να ανεβάσετε όποια φωτογραφία θέλετε ή να να συμπληρώσετε κάποιο που σας δίνει η ιστοσελίδα. Οι επιλογές  μορφοποίησης είναι καταπληκτικές.Τα ίδια τα παίδια μπορούν να επιλέξουν ποια μορφή θα έχει το παζλ. Δείτε ένα παράδειγμα εδώ και εδώ.

Άλλη ιστοσελίδα που κάνει το ίδιο είναι flash-gear.com/puzzle/. Και εδώ οι επιλογές παραμετροποίησης είναι λίγες. Δείτε ένα παράδειγμα εδώ.