Βιβλίο επισκεπτών

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα48
mod_vvisit_counterΧθες67
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα193
mod_vvisit_counterΠερασμένη εβδομάδα449
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα1754
mod_vvisit_counterΠροηγούμενος μήμας2025
mod_vvisit_counterΣυνολικά392860

Τα γράμματα

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2015 15:24) Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012 07:10

 

Τα γράμματα,Ησίοδος, εργα και ημέρες, λυρική ποίηση, Σαπφώ, Αλκαίος, ιστορία Δ τάξης, επική ποίηση,φιλόσοφοι,Διαμαντής Χαράλαμπος

 

Αυτή την περίοδο οι ποιητές δεν ασχολούνται με τους ήρωες και τα κατορθώματά τους στον πόλεμο. Δεν τους απασχολούν τα περασμένα. Πιο πολύ τους ενδιαφέρει η καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά της.

Ο Ησίοδος, ένας μεγάλος ποιητής, προσπαθεί με τα ποιήματά του να δι­δάξει τους ανθρώπους (διδακτική ποίηση). Στο έργο του «Έργα και ημέρες» μιλάει για τον αδελφό του τον Πέρση, ο οποίος ήταν τεμπέλης και του άρε­σε να διασκεδάζει συνέχεια. Ο Ησίοδος προσπαθεί με το ποίημά του να του δώσει συμβουλές. θέλει να τον διδάξει πώς θα γίνει τίμιος και εργατικός.

 

 

 


Ένα άλλο είδος ποίησης που αναπτύχθηκε ήταν η λυρική. Ονομάστη­κε έτσι γιατί τα ποιήματα, καθώς τα απάγγελλαν, τα συνόδευαν παίζο­ντας λύρα. Τα ποιήματα αυτά είναι μικρά και μιλούν για τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων.

 

 


Ο αγώνας που έκαναν οι άνθρωποι για να τα βγάλουν πέρα με τις καθη­μερινές ανάγκες τους οδήγησε σε πολλές σκέψεις. Κάποιοι άρχισαν να ασχολούνται με θέματα που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να εξηγήσουν. Προ­σπαθούσαν κυρίως να καταλάβουν πώς έγινε ο κόσμος. Αυτοί ήταν οι φι­λόσοφοι. Άλλοι θέλησαν να γράψουν για τα περασμένα, για να μην ξεχα­στούν. Με αυτό τον τρόπο σιγά σιγά άρχισε να δημιουργείται και η Ιστορία.

 

 

 

 

Αφού ξαναδιαβάσεις το κεφάλαιο κάνε τις παρακάτω ασκήσεις:

Συμπλήρωση κενών.


Βρες τα λάθη.