Μία νέα μουσική προσωπικότητα στην Ιστορία της Νεοελληνικής Μουσικής θα προστεθεί πολύ σύντομα. Είναι η περίπτωση του Γεωργίου Σκλάβου.

Γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1888, από γονείς με καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Σε νεανική ηλικία εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και υπήρξε καθηγητής και συνεργάτης του Ωδείου Αθηνών για περίπου 60 χρόνια.

Πολυσχιδής προσωπικότητα, με πολύ ενδιαφέρον συνθετικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό έργο. Το ύφος των δικών του έργων συνηχεί με τις βασικές αισθητικές κατευθύνσεις της Ελληνικής Μουσικής Σχολής αλλά & σε αρκετές περιπτώσεις απομακρύνεται από το τονικό περιβάλλον δίνοντας μια αίσθηση σύγχρονης αισθητικής κατεύθυνσης.

Στέλιος Σπεράντσας. Φίλος και συνεργάτης του Γ. Σκλάβου

Το παρόν άρθρο συντάχθηκε για να εξυπηρετήσει ανάγκες εξάσκησης στη δημιουργία άρθρων στο WordPress. Περισσότερα στοιχεία για το θέμα, υπάρχουν στην πρωτότυπη και πρωτογενή έρευνα του υποψήφιου διδάκτορα Διονύσιου – Ιωάννη Κυριακούλη, τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα στα πρακτικά του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Όπερα και Ελληνισμός κατά το 19ο αι.» που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το διάστημα 17-19 Νοεμβρίου 2017.

ΠΗΓΕΣ

Βικιπαίδεια

Ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της Νεοελληνικής Μουσικής