^Κορυφή
 • 1 Προέλευση της γαλλικής Γλώσσας
  Η γαλλική είναι μια λατινογενής γλώσσα που προέρχεται από τα λαϊκά λατινικά που μιλούσε ο ρωμαϊκός στρατός ,συγγενική των ιταλικών, των ισπανικών, των πορτογαλικών, των καταλωνικών και των ρουμανικών. Επιρρεάστηκαν κυρίως από κελτικές γλώσσες που μιλιούνταν στη Γαλλία πριν τη ρωμαϊκή κατάκτηση και αργότερα από γερμανικές που έφεραν μαζί τους οι εισβάλλουσες γερμανικές φυλές που κατέκλεισαν τη δυτική ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
 • 2 Διάλεκτοι της γαλλικής Γλώσσας
  Στο έδαφος της σημερινής Γαλλίας,τα γαλλικά χωρίζονται σε δύο μεγάλες διαλεκτικές ομάδες με νοητό όριο περίπου τη μέση της χώρας.Η επίσημη γαλλική βασίζεται στις βόρειες διαλέκτους,οι οποίες στα γαλλικά ονομάζονται langues d'oïl.
 • 3 Η Γαλλική Γλώσσα ως μητρική
  Η γαλλική γλώσσα είναι η τρίτη από τις Ρομανικές γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γλώσσα, μετά την ισπανική γλώσσα και την πορτογαλική γλώσσα αλλά η μόνη με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους. Μιλιέται από περισσότερους από 220 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.
 • 4 Η Γαλλική Γλώσσα ως επίσημη γλώσσα εργασίας
  Η γαλλική γλώσσα, μαζί με τα αγγλικά και τα γερμανικά, είναι η επίσημη γλώσσα εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις τρεις έδρες της: Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Στρασβούργο. Τα γαλλικά είναι παράλληλα, μια από τις έξι γλώσσες εργασίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια από τις δύο γλώσσες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και μια από τις επίσημες γλώσσες της Αφρικανικής Ένωσης.
 • 5 Η διδασκαλία της Γαλλικής γλώσσας
  Η γαλλική γλώσσα είναι η δεύτερη γλώσσα σε διδασκαλία στον κόσμο και η τρίτη γλώσσα που χρησιμοποιείται στο Wikipédia.
baner

efi

Έφη Μαυρομάτη

Σχολική Σύμβουλος 
Γαλλικής Γλώσσας

Περιφεριακή Δ/νση Εκπ/σης Α.Μ.Θ.

 
Copyright © 2013. Τα γαλλικά στην εκπαίδευση Rights Reserved.