Μακέτες

Στο πρόγραμμα «Μικρασιατικές Νότες: πνευματική δημιουργία και πολιτιστική ζωή» έχει δημιουργεί τμήμα μαθητών για την κατασκευή μακέτας η οποία θα αποδίδει τον Βωμό του Δία της Περγάμου. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος επιχειρήσαμε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών το  οποίο και ανταποκρίθηκε με τη συμμετοχή δύο καθηγητών και δεκαπέντε φοιτητών.

Στο αρχικό στάδιο οι μαθητές μας έχουν εκπονήσει project σχετικό με το βωμό του Δία στο οποίο πέρα από το ιστορικό πλαίσιο δημιουργίας του βωμού ασχολήθηκαν και με κατασκευαστικές κατηγορίες του τεμένους και τον περιβάλλοντα χώρο.

Στις 18/2/2015 έγινε η παρουσίαση του συγκεκριμένου  project, το οποίο παρακολούθησαν οι φοιτητές και οι καθηγητές της αρχιτεκτονικής σχολής κ Πρώιμου Αγάπη και Μπαμπάσικας Βασίλης. Συνάμα έγινε και από την πλευρά των φοιτητών ανάλογη παρουσίαση του μνημείου προς τους μαθητές.

Το επόμενο βήμα αφορά τη μελέτη των σχεδίων του τεμένους και μετά τη μελέτη αυτή θα ακολουθήσει η κατασκευή. Στο εγχείρημα αυτό μετέχουν 23 μαθητές του προγράμματος και πραγματοποιείται εντός του σχολικού χώρου προς το παρόν μόνο κάθε Πέμπτη. Υπεύθυνοι από πλευράς καθηγητών στο τμήμα των μακετών είναι οι κ. Κυριακουλόπουλος Ευάγγελος και Τσιγγέλης Μιχάλης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>