Πριν λίγες ημέρες οι μικροί μαθητές του 6ου Δ. Σ. Νάουσας και η δασκάλα τους, Τσάντζου Ελένη, έστειλαν στο γραφείο του Δημάρχου της πόλης τους το παρακάτω email:

“Είμαστε μαθητές και μαθήτριες, της Γ΄ τάξης, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της δασκάλας μας, κ. Ελένης, επιθυμούμε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Καρανικόλα Νικόλαο μια ψηφιακή επιστολή για να του προτείνουμε λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.
Η ψηφιακή επιστολή μας βρίσκεται στη διεύθυνση: https://youtu.be/RHYDbp8nm1w
Η επιστολή είναι μία δράση στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματός με τίτλο “Γίνε ο ήρωάς του” που κάνουμε στο σχολείο μας αυτήν την περίοδο. Το πρόγραμμα είναι μέρος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (OIE) σε μια προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων.
Σας παρακαλούμε να την προωθήσετε στον Δήμαρχό μας!
Ευχαριστούμε πολύ
Μιχάλης, Δημήτρης, Δημήτρης, Γιώργος, Αλέσια, Αντώνης, Αργύρης, Μαρία, Ελισάβετ, Γιώργος, Αθανάσιος, Κατερίνα, Ειρηναίος, Άλκηστη και η δασκάλα μας κ. Ελένη”

Την επόμενη κιόλας ημέρα ο Δήμαρχος Νάουσας, κ. Νικόλας Καρανικόλας στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τη δασκάλα της τάξης συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το πρόβλημα των αδέσποτων. 

«Για άλλη μια φορά τα παιδιά μάς δείχνουν τον δρόμο.. και εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε σε πράξεις!» Με τη συγκινητική αυτή φράση ανέβασε στη σελίδα του  Δήμου Νάουσας στο facebook την ψηφιακή επιστολή των παιδιών!

Με μία ανάρτηση στο ιστολόγιο της τάξης τους τα παιδιά και η δασκάλα τους, ευχαρίστησαν τον κύριο Καρανικόλα, για την άμεση ανταπόκρισή του!  Μία ανταπόκριση που χαρακτηρίστηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Λαφάρα Αναστασία ως σπουδαία ευκαιρία βιωματικής διαμόρφωσης ενεργών πολιτών.

Η ψηφιακή επιστολή των παιδιών:

Από elekyr