


Βρίσκεστε εδώ:Αρχική |
Το σχολικό έτος των σχολείων Πρωτοβάθμιας Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 31 Αυγούστου του επόμενου έτους.
Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει στις 21 Ιουνίου του επόμενου έτους.
Στο δημοτικό η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια και χορηγούνται οι τίτλοι προόδου.
Αντίστοιχα στο Νηπιαγωγείο οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους, ημέρα κατά την οποία χορηγούνται αναμνηστικά στα νήπια.
Όταν η 15η Ιουνίου είναι Σάββατο ή Κυριακή τα μαθήματα λήγουν την προηγούμενη Παρασκευή. Στα Δημοτικά την ημέρα αυτή χορηγούνται και οι τίτλοι σπουδών.
Το διδακτικό έτος χωρίζεται σε τρία τρίμηνα:
α΄ τρίμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Δεκεμβρίου
β΄ τρίμηνο: από 11 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Μαρτίου
γ΄ τρίμηνο: από 11 Μαρτίου μέχρι 15 Ιουνίου
Τα παραπάνω προβλέπονται από τα Προεδρικά Διατάγματα 200/1998 άρθρο 3 (για το νηπιαγωγείο) και 201/1998 άρθρο 3 (για το δημοτικό σχολείο) που δημοσιεύτηκαν στο Φ.Ε.Κ. 161/13-7-1998, τ. Α΄.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο για γονείς |
SID 2018: «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ενα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα» |
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 θα εορταστεί παγκοσμίως την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 με το σύνθημα «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερα διαδίκτυο ξεκινά από εσένα». Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάζεται παγκοσμίως τον Φεβρουάριο κάθε έτους για να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για παιδιά και νέους και να εμπνεύσει μια εθνική συζήτηση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάζεται σε περισσότερες από εκατό χώρες, συντονισμένη από το δίκτυο INSAFE / INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η μέρα προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Καλεί τους νέους, τους γονείς, τους φροντιστές, τους δασκάλους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τις εταιρείες, τους υπευθύνους για τη χάραξη πολιτικής και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο διαδίκτυο. |
Έρευνα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο |
Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολειών |
| Γνωμικά |