Θεατρικές παραστάσεις

Η ομάδα «Θεατρικές δοκιμές, πράξη Β«,
σας προσκαλεί στις παραστάσεις
του θεατρικού έργου της Ευγενίας Σιούτη
με τίτλο:
«Ελπίδας και αλληλεγγύης γωνία«

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις είναι για τις 23 Δεκεμβρίου 2015

  • στις 10:30 πμ στο σχολείο μας (8ο ΓΕΛ Ηρακλείου)
  • στις 4:00 μμ στην πλατεία Μικράς Ασίας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού συλλόγου Αϊ Γιάννη

Για να δείτε την αφίσα ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Παρακολουθήστε την παράσταση στο Youtube

 

Ολυμπιάδα ρομποτικής: Αργυροί 3 μαθητές λυκείου

«Αργυροί» επέστρεψαν τρεις μαθητές του 1ου Λυκείου στην Ξάνθη από το διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής στο Κατάρ. Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ντόχα του Κατάρ στην κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ. Οι μαθητές έπρεπε να φτιάξουν μοντέλα ρομπότ που να μοιάζουν και να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι αθλητές και να πάρουν μέρος σε αγώνα ποδοσφαίρου.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο click here

 

 

Σαν σύγχρονοι Δον Κιχώτες, κυνηγούν ανεμόμυλους

Σα σύγχρονοι Δον Κιχώτες, κάποιοι Κρητικοί κυνηγούν ανεμόμυλους. Ο Don Quixote συνέθετε κι απήγγειλε ιπποτικά τραγούδια ανδραγαθημάτων, όπως και οι συντοπίτες μου, αλλά έχανε πάσα λογική όταν τον τσιμπούσε η μύγα της περηφάνιας και επιτίθονταν αφηνιασμένος στον ανεμόμυλο Caraculiambro. Αυτά βλέπω τώρα να γίνονται και στην Κρήτη. Κυνηγούν ανεμόμυλους, ωσάν να ήταν γιγάντιοι εχθροί. Παρασυρμένοι από προπαγάνδα, μοιάζουν σε αυτό και με τον Σάντσο Πάντσα, που ενώ ήταν κακόπιστος σε όλα, αναγνωρίζοντας (προς τιμήν του) την ημιμάθειά του, πίστεψε εύκολα τις φανφάρες του αφέντη του. Αλλά, τουλάχιστον, έβλεπε την παράνοια και προσπάθησε σε όλο το βιβλίο να τη γιατρέψει. Ας το κάνουμε κι εμείς τώρα.

Οι ανεμόμυλοι, που τώρα λέγονται ανεμογεννήτριες, έχουν εξάψει πάθη στους Κρητικούς τα οποία είναι υποκινούμενα. Το πανίσχυρο λόμπι του πετρελαίου, που παράγει ενέργεια στην Κρήτη με κόστος περίπου 220 Ευρώ ανά μεγαβατώρα , βλέπει εχθρικά το κόστος των περίπου 80€ της αιολικής μεγαβατώρας και κρατά τον νησί μας αιχμάλωτο της βρώμικης ενέργειας.

click hereγια να το άκρως ενδιαφέρον άρθρο του Φώτη Κοκοτού στο news247.