Αρχική σελίδα Πίνακας ανακοινώσεων Διαγωνισμοί Μαθητικός διαγωνισμός αφίσας ή βίντεο «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!»

Μαθητικός διαγωνισμός αφίσας ή βίντεο «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!»

Το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει, από το 2007, την 28ηΙανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υλοποιεί Διαγωνισμό αφίσας/βίντεο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για μαθητές πρωτοβάθμιας (Ε?, ΣΤ? Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου) με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!».

§  Tα τέσσερα (4) καλύτερα έργα, δύο (2) για μαθητές/-τριες Δημοτικού και δύο (2) για μαθητές/-τριες Γυμνασίου, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στην Αρχή.  Επιπλέον, θα αναρτηθούν στην ειδική θεματική ενότητα «Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2015» της ιστοσελίδας της και θα συναποτελούν το δημιουργικό θέμα του microsite της Αρχής «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα λάβουν Ειδικό Έπαινο.

§  Τα έπαθλα για τους τέσσερις νικητές είναι δύο (2) laptops Apple MacBookAir και δύο (2)Apple tablets iPad mini και αποτελούν ευγενική προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

§  Η αξιολόγηση των έργων των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων τουΤμήματος ΤεχνώνΉχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο προσφέρθηκε να συνεισφέρει στην προώθηση των σκοπών του Διαγωνισμού.

 

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου συμμετείχε στον διαγωνισμό: "Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω". Οι δημιουργίες των παιδιών σε αφίσες μεγέθους Α3 ήταν οι εξής:

Οι αφίσες μας με θέμα: "Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω" on PhotoPeach

Τα δύο μόνο έργα, που σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού έπρεπε να σταλούν, ψηφίστηκαν από τα παιδιά και ήταν τα ακόλουθα:

http://picasion.com/gl/4fqw/
http://picasion.com/

http://picasion.com/gl/4fqW/

http://picasion.com/

Πώς να εισέλθω στον λογαριασμό μου;

(Βασικές οδηγίες)

Παιχνίδια για την αυλή

Εορτολόγιο

Ρολόι

Τάισε τα ψάρια