Items filtered by date: Ιανουάριος 2014

Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2014 13:51

Το λάθος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

http://www.ithranio.gr/sigmatau-tau940xieta-deltasigma-omicron943alphasigmaf.html,   η ταινία του Δημοτικού Σχολείου Οίας Σαντορίνης, βραβεύτηκε στον 3ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους 2013. Το αγόρι μοιράστηκε το κολατσιό του χωρίς να θυμώσει που η συμμαθήτριά του έτρωγε από το δικό του. Εκείνη, αντίθετα, πιστεύοντας λανθασμένα (όπως αποδείχτηκε στο τέλος) ότι το αγόρι έτρωγε από το δικό της κολατσιό, έφυγε θυμωμένη. Πόσο άδικο όμως είχε;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολοένα και περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε χρόνο μπροστά στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, είτε για να επικοινωνήσουμε με άλλους είτε για να εργαστούμε. Δυστυχώς, όμως, δεν καθόμαστε πάντα σε σωστή στάση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε την σπονδυλική μας στήλη. Αν δεν προσέξουμε πώς καθόμαστε, μπορεί να νιώσουμε πόνο π.χ. στη μέση ή στον αυχένα. 


 

Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2014 14:03

Ασφάλεια για τους μαθητές στο διαδίκτυο

1) Στον Ενημερωτικό Κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου μπορούμε να ενημερωθούμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω μικρών ιστοριών που θυμίζουν κόμικς. Επίσης, υπάρχουν θέματα και ασκήσεις προς συζήτηση. Πατήστε εδώ για να μεταβείτε.

2) Spam: Ανεπιθύμητα μηνύματα

Τι είναι τα spam; Πατήστε εδώ και θα ενημερωθείτε με παιγνιώδη τρόπο.

3) Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Διαδικτυακά Παιχνίδια και 4)Μερικές συμβουλές προς τους μαθητές

Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2014 13:58

Λεκτική και σωματική βία

Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική, αλλά και στην ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού. Η βία έχει πολλές μορφές, π.χ. μια λεκτική επίθεση ή η απομόνωση από παρέες. Είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το περιβάλλον ενός σχολείου οφείλει να καλλιεργεί κλίμα ασφάλειας σε όλους τους μαθητές. Στην παρακάτω ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε ένα περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας  από τη σκοπιά εκείνου που απειλεί, εκείνου που απειλείται και του παρατηρητή. Θα δημιουργηθούν γόνιμα ερωτήματα για συζήτηση. Η σχολική βία και ο εκφοβισμός μπορεί να προλαμβάνεται. Πατήστε στον επόμενο υπερσύνδεσμο για να μεταβείτε στη σχετική σελίδα.

Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο για την αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού

Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2014 13:49

Οδηγίες προστασίας από το σεισμό

Αν και η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα, ελάχιστα στοιχεία γνωρίζουμε για την προστασία μας και τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε πριν, μετά και κατά τη διάρκειά του. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ο.Α.Σ.Π. (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου με παιγνιώδη τρόπο παρουσιάζονται διαδραστικά οδηγίες. Πατήστε εδώ για να μεταβείτε.

Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 02:35

Το βάρος της σχολικής τσάντας

 Το βάρος της σχολικής τσάντας όταν είναι υπερβολικό (πάνω από το 10 %  του βάρους του μαθητή, όπως έχει αποδειχθεί), επηρεάζει τη στάση του σώματος και το αναγκάζει πολλές φορές σε κάμψη σε μερικά σημεία του, όπως τον αυχένα. Αν για παράδειγμα ένας μαθητής ΄Δ τάξης ζυγίζει 40 περίπου κιλά, το επιτρεπόμενο βάρος της σχολικής τσάντας για να σηκώσει είναι μέχρι 4 κιλά περίπου. Λαμβάνοντας υπόψη και τις οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κατά την κρίση του κάθε δασκάλου μπορούν ορισμένα βιβλία μαθητή (π.χ. Φυσικής) ή τετράδια εργασιών (π.χ. Ιστορίας, Γεωγραφίας), καθώς και ορισμένα τετράδια μαθητών (όπως το τετράδιο της ορθογραφίας) να παραμένουν στο σχολείο, κάτω από το θρανίο του κάθε μαθητή.

Πώς να εισέλθω στον λογαριασμό μου;

(Βασικές οδηγίες)

Παιχνίδια για την αυλή

Εορτολόγιο

Ρολόι

Τάισε τα ψάρια