Οι αλλαγές του σχολείου-No13

Τα σχολεία και ειδικότερα τα λύκεια χρειάζονται πολλές μεταρρυθμίσεις που μερικές απ ?αυτές έχουν υψηλό ποσοστό επιτυχίας όσων αναφορά την συνύπαρξη καθηγητών-παιδιων και την συμπεριφορά τους στο χώρο του σχολειού.
Παράδειγμα μιας μεταρρύθμισης είναι ο τρόπος ένταξης των μαθητών σε πανεπιστήμια .Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας έχει φτάσει σε σημείο που ψάχνει απεγνωσμένα ένα σύστημα που θα δουλέψει συμφώνα με τις ανάγκες των ατόμων. Ένα καλό κατά την άποψη σύστημα είναι ότι άμα μπορούσαν οι μαθητές να είχαν άμεση επαγγελματική κατάρτιση στις σχολές. Αυτό το σύστημα το έχουν η Ελβετία κυρίως άλλα και μερικές άλλες χώρες. Αυτό θα βοηθούσε απίστευτα αφού δεν θα εξαρτιόταν η ζωή τους απολυτά από 3 ώρες που διαρκούν οι εξετάσεις. Δηλαδή τώρα αυτό το σύστημα που έχει η Ελλάδα ολόκληρη η ζωή των νέων εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο καλά θα γράψει μέσα σαΐτες τις 3 ώρες, που εκείνη την στιγμή θα τον περικλείουν ανάμεικτα συναισθήματα όπως άγχος , νευρικότητα, ανάγκη για ύπνο αφού θα έχει ξενυχτήσει πολλές νύχτες για να διαβάσει και τέλος αφού θα έχει γραφεί τρόμος και αγωνιά για το άμα θα περάσει όλα αυτά είναι ψυχοφθόρα για το άτομο που τα παίρνει αυτά και μάλιστα μερικές φορές μπορεί να υπάρξουν και σωματικές επιπτώσεις.
Ένα άλλο θέμα είναι η τοποθεσία των σχολειών γενικότερα στη γλυφάδα και γενικώς στην Ελλάδα. Τι θέλω να πω αυτό;. Είναι απλό, όλα ή τουλάχιστον τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές δηλαδή μερικές φορές μπορεί να μην έχουν καν προαύλιο λογά του ελάχιστου χώρου. Έτσι αναγκάζονται τα παΐδια να μένουν στη στέγη του σχολειού καθόλα την διάρκεια της σχολικής μέρας συμβουλή μου είναι να μεταφερθούν (αν και δεν γίνεται) σε σημείο που βρίσκονται σε υπερύψωνα όπως ΣΣΕ ένα βουνό η κάπου μοναχικά. Έτσι ώστε οι μαθητές όταν θα βγαίνουν από την τάξη τους να έχουν άπλετο χώρο και φως. Έτσι επιτυγχάνουμε αφενός να υπάρχουν μαθητές που χαίρονται να πηγαίνουν στο σχολειό και αφετέρου να είναι αισιόδοξοι.
Αυτήν ήταν η γνώμη περί του θέματος σχολειό και ελπίζω να υπήρξε κάποιος ο οποίος εμπνεύστηκε από αυτές.

One thought on “Οι αλλαγές του σχολείου-No13

  • 19 Μαρτίου 2016 at 21:15
    Permalink

    Έχεις δίκιο για το εξεταστικό .Σίγουρα πρέπει να αλλάξει.
    Έχεις δίκιο και για το ρόλο των πανεπιστημίων,για την επαγγελματική κατάρτιση.

Αφήστε μια απάντηση