Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ

 

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ

Μεθυσμένη ακόμη από τη συναρπαστική εμπειρία των δύο παραστάσεων του σχολείου μας, είναι πολύ δύσκολο να αποτυπώσω μέσα σε λίγες λέξεις τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησα  αυτές τις δύο ημέρες. Έβλεπα εσάς, τους μαθητές μου πάνω στη σκηνή και σας καμάρωνα. Και ναι ? για μια ακόμα φορά συνειδητοποιώ ότι εσείς οι μαθητές μου  διδάσκετε  σε μένα τη δασκάλα σας περισσότερα πράγματα απ΄ ό,τι σας διδάσκω εγώ.

Πρώτα απ΄ όλα μου μάθατε τι θα πει να βγαίνω έξω από τα όρια της ασφάλειάς μου. Να κάνω πράξη αυτό ακριβώς που φοβάμαι. Να τολμώ να εκτίθεμαι και να ανεβαίνω στο σανίδι, ακόμα κι όταν το στομάχι μου έχει γίνει κόμπος, με τρελαίνει το δόντι μου από τον πόνο, έχω πυρετό ή απλά φοβάμαι.

Μου μάθατε τι θα πει να γίνεσαι με τον άλλον παρέα, ομάδα, μια γροθιά. Παιδιά τα οποία στην αρχή της σχολικής χρονιάς δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, τα έβλεπες τώρα μέσα από τη θεατρική ομάδα να έχουν γίνει μια παρέα, να αγκαλιάζονται, να αστειεύονται, να διασκεδάζουν όλα μαζί σαν να γνωρίζονταν χρόνια, σαν να ήταν αδέρφια.

Μου διδάξατε τι σημαίνει να κάνω κάτι που πραγματικά αγαπώ, να βάζω ψυχή, καρδιά και ενθουσιασμό σ΄ αυτό που κάνω. Αφιερώνατε όλες τις Κυριακές σας και πολλά από τα Σάββατά  σας στις πρόβες για τη θεατρική παράσταση, την ώρα που οι συμμαθητές σας διασκέδαζαν, διάβαζαν ή ξεκουράζονταν.

Εσείς τα δώσατε όλα. Κι όποιος τα δίνει όλα, τα παίρνει όλα. Τα δύο βράδια της παράστασης λάμπατε πάνω στη σκηνή. Δεν ήσαστε η Δέσποινα, ο Παναγιώτης, η Μαρίνα, ο Βασίλης, ήσαστε ο Κοβιέλο, ο Κλεάνθης, ο κος και η κα Ιορδάνη. Κι όταν μετά την τελευταία παράσταση πήγαμε όλοι μαζί στο Ρακοπαίγνιο για να διασκεδάσουμε, ήθελα με ένα μαγικό τρόπο να μπορούσα να κλειδώσω αυτή την ανάμνηση μέσα μου, να σας θυμάμαι ακριβώς όπως ήσασταν εκείνη τη βραδιά.

?Γιατί μας χαρίσατε δύο υπέροχες παραστάσεις

?Γιατί τολμήσατε να κάνετε αυτό που αγαπάτε

?Γιατί γίνατε όλοι μια παρέα και δουλέψατε ομαδικά

?Γιατί πάντα θα είστε σημείο αναφοράς στη ζωή μου

?Γιατί για μια ακόμα φορά γίνατε δάσκαλοί μου

?Για όλους αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.

Η δασκάλα σας

Γεωργία Καντζάβελου

Αφήστε μια απάντηση