ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου του 2016, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων »ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ» η καθιερωμένη γιορτή για τον εορτασμό του ιστορικού γεγονότος της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην αρχή, λοιπόν, μέσω ενός βίντεο πραγματοποιήθηκε σύνοψη των γεγονότων της εποχής μέσω φωτογραφιών με συνοδεία του τραγουδιού »Ο ΘΟΥΡΙΟΣ».

Έπειτα από δύο παιδιά της Β’ λυκείου διαβάστηκαν οι αντικριστοί διάλογοι Μακρυγιάννη και Κολοκοτρώνη.

Στη συνέχεια, ο κύριος Γκουτσούλας ,φιλόλογος του σχολείου μας, έκανε ένα αφιέρωμα στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Η ομιλία του αυτή συνοδεύτηκε από οπτικό υλικό (π.χ. φωτογραφίες)

Κατόπιν ακολούθησε βίντεο στο οποίο ο καλλιτέχνης Σαββόπουλος ερμήνευε το πασίγνωστο τραγούδι του »Ας αρχίσουν οι χοροί ».

Εν συνεχεία, ακολούθησε ξανά ομιλία από τον προαναφερόμενο φιλόλογό μας στην οποία πραγματοποίησε σύνοψη της εδαφικής επέκτασης της Ελλάδας (1930-1947). Επίσης μίλησε για την κληρονομιά που μας άφησε 1821 καθώς και για τους συνεχιστές της.

Πριν το τέλος της γιορτής, τραγουδήθηκαν τραγούδια από τη χορωδία μας, τα οποία άγγιξαν την καρδιά όλων μας τόσο, που έκαναν ακόμα και εκείνους που σιγοψιθύριζαν , να σταματήσουν.

Τέλος, ψάλθηκε από όλους μας, καθηγητές και μαθητές, ο Εθνικός μας Ύμνος και η γιορτή έλαβε τέλος.

Ήταν πραγματικά μια υπέροχη γιορτή, γι’ αυτό και αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της και στα παιδιά που έλαβαν μέρος σε αυτήν.

Μακάρι να φανούμε αντάξιοι των ανθρώπων που έπεσαν ηρω’ι΄κά εκείνη την εποχή, παλεύοντας για ένα και μόνο ιδανικό, το οποίο ήταν η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση