2η άσκηση στα δικατάληκτα επίθετα σε -ης, -ης, -ες - Τα δικατάληκτα της κουζίνας doc

Με έντονα γράμματα είναι τα λάθη που ακούμε από τους μάγειρες και τις μαγείρισσες.
Συμπλήρωσε το κενό με τη σωστή κατάληξη.

Ανακατέψτε τα υλικά, μέχρι το φαγητό να αποκτήσει μια κρεμώδες κρεμώδ υφή.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφικτή και ομοιογενές ομοιογεν.
Βράστε το μείγμα ώσπου να γίνει διαυγή διαυγ.
Αποθηκεύστε τη μαρμελάδα σε αεροστεγής αεροστεγ δοχείο.
Εξαιτίας της κρεμώδες κρεμώδ υφής τους τρώγονται με κουτάλι.
Προτιμήστε χυμώδες χυμώδ καρπούς.
Η πατάτα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλώδων αμυλωδ τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.
Χτυπάτε στο μίξερ φροντίζοντας να διατηρήσει τη χυλώδες χυλώδ μορφή του.
Φροντίστε οι μελιτζάνες να μην είναι υπερμεγέθη υπερμεγέθ, γιατί δε θα ψηθούν καλά.
Η μαγιονέζα δε θα πρέπει να είναι υδαρές υδαρ. Θα πρέπει να στέκεται στο κουτάλι.
Δε θα προσθέσουμε ζάχαρη, γιατί τα υλικά μας είναι αρκετά σακχαρώδες σακχαρώδ.
Άλλωστε, θα πρέπει να προσέχουμε την κατανάλωση σακχαρώδων σακχαρωδ τροφίμων.
Για τον κιμά θα προτιμήσουμε ένα αρκετά λιπώδη λιπώδ κομμάτι κρέατος.
Στη συνέχεια ρίξτε τα υλικά σε δύο ισοβαθές ισοβαθ δοχεία.
Δε θα προσθέσουμε λάδι γιατί τα καρύδια είναι αρκετά ελαιώδες ελαιώδ.
Ανακατεύοντας θα αποκτήσει ένα γαλακτώδη γαλακτώδ χρώμα.
Πλάστε το ζυμάρι και δώστε του αυγοειδή αυγοειδ σχήμα.
Τα κάστανα συγκαταλέγονται στους αμυλώδες αμυλώδ καρπούς.
Η υγρή και πολτώδες πολτώδ τροφή είναι κατάλληλη για σίτιση ασθενών με δυσκαταποσία.
Θα σερβίρουμε το φαγητό σε αβαθά αβαθ πιάτα.

 

© Γιάννης Παπαθανασίου - Ελληνικός Πολιτισμός