Έργα Τέχνης ερευνώ, τα σχήματα τα μελετώ: Σενάριο Διδασκαλίας

Στην προσπάθειά μας να κατανοήσουν τα παιδιά τα σχήματα και τις ιδιότητές τους, επιλέξαμε έργα Τέχνης που αξιοποιούν τα σχήματα, για να αποδώσουν όσα επιθυμούν.
Έτσι, μαζί με τα παιδιά επιλέξαμε εικόνες από το διαδίκτυο από πίνακες ζωγραφικής με σχήματα.Στη συνέχεια, έδειχνα σταδιακά τις εικόνες στα παιδιά και εκείνα έλεγαν την ιστορία τους. Στη συνέχεια, πρότεινα να κάνουμε την ιστορία τους ηλεκτρονικό βιβλίο με εικονογράφηση τους πίνακες που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο. Τα παιδιά , όμως, θέλησαν να ζωγραφίσουν μόνα τους τους πίνακες και να χρησιμοποιήσουμε τις ζωγραφιές τους για την εικονογράφηση του βιβλίου τους. Έτσι και έγινε. Καθένα από τα παιδιά επέλεξε τον πίνακα που ήθελε να ζωγραφίσει. Στη συνέχεια, σκάναρα τις ζωγραφιές τους. Τις ανοίγαμε μία- μία με τη ζωγραφική και καθένα από τα παιδιά έγραφε λίγο από το κείμενό του, όσο μπορούσε. Στη συνέχεια ανέλαβα και έκανα το e-book μας στο issuu.com.
Κάναμε επίσης και παζλ και φύλλα εργασίας. Όλα μαζί συγκεντρωμένα μπορείτε να τα βρείτε στο Σενάριο Διδασκαλίας που ακολουθεί.
Έργα Τέχνης ερευνώ, τα σχήματα τα μελετώ

6 σκέψεις σχετικά με το “Έργα Τέχνης ερευνώ, τα σχήματα τα μελετώ: Σενάριο Διδασκαλίας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *