Get Adobe Flash player

 

1. Τίτλος

 

Διδακτική δραστηριότητα που περοιλαμβάνει applet για το εμβαδό του κύκλου.

2. Εμπλεκόμενες γνωστικές περιοχές

Μαθηματικά Ε Στ Δημοτικού, Βιβλίο του μαθητή, και γενικά όπου υπάρχει ή διδάσκεται το εμβαδό του κύκλου

3. Γνώσεις και πρότερες ιδέες ή αντιλήψεις των μαθητών

Όσον αφορά τις προηγούμενες γνώσεις των μαθητών πρέπει πρώτα απ' όλα να έχουν κατανοήσει την έννοια της επιφάνειας και την έννοια του μοναδιαίου μεγέθους μέτρησης της επιφάνειας.

4. Σκοπός και στόχοι

Σκοπός και στόχοι του σεναρίου. .

1.Η κατανόηση της αξίας της Γεωμετρίας και του τρόπου εύρεσης του εμβαδού του κύκλου

2.Αυτή η γεωμετρική εξερεύνηση που γίνεται μπορεί να συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

3.Η ανάδειξη του ρόλου τις Γεωμετρίας σε άλλους τομείς των Μαθηματικών και το αντίστροφο.

4.Η μεταβίβαση στους μαθητές της αίσθησης ότι η Γεωμετρία και τα Μαθηματικά μπορεί να είναι απολαυστικά και διασκεδαστικά.

5. Κατηγορία λογισμικού ? συνδυασμός κατηγοριών λογισμικού

Χρησιμοποιήθηκε το Geogebra που είναι ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για τη διδασκαλία των Μαθηματικών στα σχολεία. Το Geogebra συνδυάζει χαρακτηριστικά προγραμμάτων δυναμικής γεωμετρίας (Geometer's Sketchpad , Cabri, Cinderella,EucliDraw, WinGeom) και προγραμμάτων γραφικών παραστάσεων (Graphmat, WinPlot). Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικού φύλλου εργασίας σε μορφή ιστοσελίδας (html). Δημιουργεί γραφικά σε γλώσσα Postcript (eps) αλλά αν τα γραφικά του εξαχθούν (με την εντολή Export) σε μορφή png μπορούν να εισαχθούν ως εικόνες σε έγγραφα του

Μicrosoft Word και άλλων εφαρμογών. Εξίσου καλά μπορούν να εισαχθούν με Αντιγραφή-Επικόλλησή. Με τη βοήθειά του κατασκευάστηκαν applets για κάθε εμβαδό. Για πολλά εμβαδά περιλαμβάνονται περισσότερα του ενός applets.

 

EMBADO KYKLOY

 

 

Εμβαδό κύκλου ( )

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

Επισκέπτες
5
Άρθρα
42
Εμφανίσεις Άρθρων
19354