1. Τίτλος
Διδακτικό σενάριο με στοιχεία και από λογοτεχνικά κείμενα
με τη χρήση των Storybooks για τον Παρατατικό και τον Αόριστο και τη διδασκαλία των Επιρρημάτων.
Λογοτεχνικά κείμενα που ληφθηκαν υπ' όψιν:
Ο θάνατος του Διγενή (ακριτικό)
Ιούλιος Βερν, «Περίπατος στο βυθό της θάλασσας»,από το έργο Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τις θάλασσες, Αστήρ, Αθήνα 1959.
Ο λαγός και η χελώνα Μύθοι του Αισώπου
Το ποίημα "Ο λαγός και η χελώνα" παραπέμπει στο γνωστό μύθο του Αισώπου και αποτελεί διασκευή της ιστορίας διατηρώντας τις ιδιότητες των ηρώων. Επίσης λήφθηκε υπ'όψιν και το δημοτικό τραγούδι "Ο Θάνατος του Διγενή που είναι γραμμένο όλο σε χρόνους Ενεστώτα, Παρατατικό και Αόριστο.
Ο «Περίπατος στο βυθό της θάλασσας» του Ιουλίου Βερν από το έργο Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τις θάλασσες λήφθηκε υπ όψιν για το σχεδιασμό της 2ης δραστηριότητας με τίτλο "Η φάρμα" . Εδώ έχουμε ένα περίπατο στο βυθό της θάλασσας όπου χρησιμοποιούνται πολλά επιρρήματα αντίστοιχα της "Φάρμας". Και οι δύο ιστορίες έχουν κοινά σημεία, αφού το περιεχόμενο της μιας είναι ο περίπατος στο βυθό της θάλασσας και της "Φάρμας" ο περίπατος σε μια φάρμα.
2. Εμπλεκόμενες γνωστικές περιοχές
Γλώσσα Γ Δημοτικού, Ενότητα 2 "Πολιτείες ντυμένες στα λευκά" Μάθημα: Η πόλη χάθηκε στο χιόνι 1 και 2 και στην ενότητα 3 "'Ελα στην παρέα μας", Μάθημα: "Φτιάχνουμε προσκλήσεις"