Νηπιαγωγείο Δελφών

"Δεν υπάρχει ίσως γωνιά στη γη μας που να ζυμώθηκε τόσο πολύ από τις χθόνιες δυνάμεις και από το απόλυτο φως" (Γιώργος Σεφέρης…για τους Δελφούς)

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Written By: nipdelf - Απρ• 02•20

Παιδιά, σήμερα γιορτάζει το παιδικό βιβλίο!!!

Ένα βιβλίο είναι ένα …παράθυρο στον κόσμο! Πόσα πράγματα βλέπεις με τα μάτια σου, την φαντασία σου, την ψυχή σου! Ένα βιβλίο σε ταξιδεύει, σε ενθουσιάζει, σε συγκινεί, σε οδηγεί, σε φωτίζει, σε ηρεμεί… Ένα βιβλίο είναι πάντα μαζί σου… φίλος πιστός μες στη ζωή σου!

Μην ξεχνάς να διαβάζεις ένα βιβλίο κάθε μέρα… Αν η μαμά, σου έχει διαβάσει όλα τα βιβλία που υπάρχουν στο σπίτι, μπορείτε μαζί να επισκεφτείτε τον «Μικρό Αναγνώστη» για να δεις και να ακούσεις αποσπάσματα ή ολόκληρες ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων διαβασμένες από γνωστούς ταλαντούχους ηθοποιούς («Να σου πω μια Ιστορία»)

Πάτα πάνω στην εικόνα

Επίσης, μια άλλη ωραία ιδέα είναι κάθε βράδυ, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, λίγο πριν κοιμηθείς, στις 9 το βράδυ, να ακούς για 10 λεπτά, ένα παραμύθι στο ραδιόφωνο!

Τα βιβλία επιλέγει και διαβάζει η σκηνοθέτης και συγγραφέας Βάσια Χατζηγιαννάκη. Την ανάγνωση συνοδεύει υπέροχη μουσική…

«10′ Ακόμα…» με τη Βάσια Χατζηγιαννάκη

21:00 στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 90,9 fm

https://webradio.ert.gr/programma-trito/  

Μπορείς να βρεις, να διαλέξεις και να ακούσεις από 40 και περισσότερα παραμύθια που έχουν ακουστεί στην εκπομπή «10 λεπτά ακόμη…» αν πατήσεις εδώ

Μην ξεχνάς, ότι πάντα μπορείς να εμπνέεσαι από τις ιστορίες που ακούς και να ζωγραφίζεις ό,τι σου έκανε πιο πολύ εντύπωση, έναν ήρωα ή μια σκηνή από την ιστορία που σου άρεσε πολύ, ακόμα και να αντιγράφεις τον τίτλο του παραμυθιύ που άκουσες για να μην τον ξεχάσεις… Αν θέλεις, μπορείς να μας στείλεις στο email του σχολείου μια τέτοια ζωγραφιά ή να μας γράψετε με τη μαμά στα σχόλια τον τίτλο μιας ιστορίας που διαβάσατε και σου άρεσε πολύ!

Λοιπόν παιδάκια… μένουμε σπίτι και και βάζουμε στόχο…

Κάθε μέρα ένα βιβλίο – κάθε βράδυ ένα παραμύθι!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.