Νηπιαγωγείο Δελφών

"Δεν υπάρχει ίσως γωνιά στη γη μας που να ζυμώθηκε τόσο πολύ από τις χθόνιες δυνάμεις και από το απόλυτο φως" (Γιώργος Σεφέρης…για τους Δελφούς)

Παίζω με το όνομά μου!

Written By: nipdelf - Απρ• 06•20

Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα!

Λίγο πριν ξεκινήσουμε όλοι τις όποιες ετοιμασίες για τη Μεγαλοβδομάδα και το Πάσχα, σκεφτήκαμε να παίξετε λίγο με τα ονόματά σας!

Αρχικά παίξτε, όπως παίζαμε πολλές φορές και στο σχολείο μας, με το αρχικό γράμμα του ονόματός σας: το αναγνωρίζετε; Μπορείτε να βρείτε κι άλλες λεξούλες που αρχίζουν με αυτό το γράμμα;

Θα σας βοηθήσει πολύ αν δείτε το βιντεάκι που αφορά το δικό σας αρχικό γράμμα στην εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Ένα γράμμα μια ιστορία», παραγωγής του Υπουργείου Παιδείας, εδώ

Δείτε το βιντεάκι με το αρχικό γράμμα της κας Μαρίας και της κας Μαριέττας, το Μ!!!

Αν δεν βρείτε σε βιντεάκι το δικό σας αρχικό γράμμα, σίγουρα θα βρείτε μια διασκεδαστική ιστορία και για το δικό σας γράμμα στο ebook που ακολουθεί, όπου παρουσιάζονται όλες οι έμμετρες ιστορίες της σειράς «Ένα γράμμα μια ιστορία» της Σοφίας Μαντούβαλου

enagrammamiaistoria_ebook_1

(Οι έμμετρες ιστορίες της σειράς «Ένα γράμμα μια ιστορία» προσφέρονται δωρεάν με τη μορφή e-book από τη συγγραφέα και τον εκδότη στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους, που το όνομά τους αρχίζει από το Άλφα έως το Ωμέγα).

Μπορείτε να μεταμορφώσετε το αρχικό σας γράμμα σε ό,τι βάλει ο νους σας! Πάρτε ένα άσπρο χαρτί, ζωγραφίστε το αρχικό σας γράμμα και σκεφτείτε σε τί θα μπορούσε να μεταμορφωθεί… Μπορείτε να μας στείλετε τις ιδέες σας!

Από το αρχείο του Νηπ/γείου Δελφών 2004-2005

Τέλος, επειδή ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί να κάθεστε… παίξτε με τη βοήθεια του μπαμπά ή της μαμάς αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι με τα γράμματα του ονόματός σας: κάθε γράμμα του ονόματός σας αντιστοιχεί και σε μια κινητική δραστηριότητα! Κάντε το και θα ξεμουδιάσετε…σίγουρα!!!


Παίξτε και με τα ονόματα της οικογένειάς σας ή των αγαπημένων σας ηρώων!

Καλή διασκέδαση!!!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.