Νηπιαγωγείο Δελφών

"Δεν υπάρχει ίσως γωνιά στη γη μας που να ζυμώθηκε τόσο πολύ από τις χθόνιες δυνάμεις και από το απόλυτο φως" (Γιώργος Σεφέρης…για τους Δελφούς)

Δραστηριότητες με πασχαλινά αυγά!

Written By: nipdelf - Απρ• 11•20

Παιδάκια γεια σας!

Παίξαμε με τον πασχαλινό λαγό και σήμερα παίζουμε και μαθαίνουμε με τα πασχαλινά αβγά! Ξεκινάμε;

Παίξτε λοιπόν μόνοι ή με την οικογένειά σας το κλασικό παιχνίδι μνήμης (memory) με πασχαλινά αυγά!

Όταν παίζουμε δύο, παίζουμε εναλλάξ, μία ο ένας μία ο άλλος και προσπαθούμε να βρούμε ζευγάρια, δύο όμοιες κάρτες, πασχαλινών αυγών. Κρατάμε σκορ και κερδίζει όποιος βρει τα περισσότερα ζευγάρια! Καλή διασκέδαση!

Βάψιμο αβγών

Την Μ. Πέμπτη οι νοικοκυρές βάφουν κόκκινα τα αβγά, καθώς το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Χριστού. Είναι ευκαιρία φέτος που μένουμε σπίτι, να βοηθήσετε κι εσείς στο βάψιμο των αβγών. Πώς; 

Μια ιδέα είναι η μαμά να πάρει όσα αβγά χρειάζεστε και να τα βράσει για 10 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστά, εσείς ζωγραφίστε στο τσόφλι με κηρομπογιές ή λαδοπαστέλ, απλά σχέδια, λουλουδάκια, ήλιους κλπ ή μοτίβα με γραμμούλες, κυκλάκια, καρδούλες, σπιράλ, βούλες κλπ ή γράψτε το όνομά σας. Μετά τα βουτάτε στην κόκκινη μπογιά. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!


TIP: Αν χρησιμοποιήσετε ανοιχτόχρωμη κηρομπογιά, λ.χ. άσπρη ή κίτρινη, το σχέδιο θα φαίνεται πιο έντονο, όταν το αβγό βαφτεί κόκκινο.

Παραμύθι

Δείτε και ακούστε το παραμύθι «Το ραγισμένο κόκκινο αβγό» και μετά, αν θέλετε, ζωγραφίστε μια ωραία ζωγραφιά, εμπνευσμένη από την ιστορία που είδατε και ακούσατε.

Επιλέξτε, σύρετε και τοποθετείστε σε χρονική σειρά τις εικόνες από το παραμύθι, από το 1 (την πρώτη) έως το 4 (την τελευταία), ώστε να μπορείτε να αφηγηθείτε μια μικρή ιστορία με νόημα. Πατείστε το μπλε κυκλάκι για να δείτε πώς τα πήγατε!

Μην ξεχνάτε, όταν αφηγείστε μια ιστορία, να χρησιμοποιείτε λεξούλες , όπως «στην αρχή», «πρώτα», «μετά», «ύστερα», «στη συνέχεια», «τέλος».

Το κυνήγι των κρυμμένων αγβών

Και επειδή χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται… σας προτείνουμε να παίξετε με τον μπαμπά ή τη μαμά το παρακάτω παιχνίδι. Μοιάζει με «Το κυνήγι των χαμένων σοκολατένιων αβγών» που σας προτείναμε στις δραστηριότητες με τον πασχαλινό λαγό, αλλά τώρα σας ετοιμάσαμε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού με αινίγματα! Βρες ένα-ένα τα αινίγματα, κέρδισε ένα αβγουλάκι τη φορά και στο τέλος θα βρεις …τον κρυμμένο θησαυρό!

Καλή σας διασκέδαση!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.