Νηπιαγωγείο Δελφών

"Δεν υπάρχει ίσως γωνιά στη γη μας που να ζυμώθηκε τόσο πολύ από τις χθόνιες δυνάμεις και από το απόλυτο φως" (Γιώργος Σεφέρης…για τους Δελφούς)

Δραστηριότητες με τον πασχαλινό λαγό!

Written By: nipdelf - Απρ• 09•20

Καλημέρα παιδάκια!

Το Πάσχα πλησιάζει… Τέτοια εποχή στο νηπιαγωγείο και τί δεν θα κάναμε… : θα μιλούσαμε για  τα Πάθη του Χριστού και την Ανάστασή του, για τις ετοιμασίες που κάνουμε στα σπίτια μας και όλα τα πασχαλινά έθιμα, θα κάναμε πασχαλινές κατασκευές, κάρτες, αυγά και καλαθάκια, θα παίζαμε πασχαλινά παιχνίδια…

Όμως μην στεναχωριέστε…σίγουρα δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε παρέα… 

Κι επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν τα παζλ… μπορείτε να φτιάξετε το παζλ που ακολουθεί για να δείτε …πού πήγε και κρύφτηκε ένα μικρό, παιχνιδιάρικο πασχαλινό λαγουδάκι ;

Το πασχαλινό λαγουδάκι έχει σημαντική παρουσία τις εορταστικές ημέρες… διακοσμητικό ή λαχταριστό σοκολατένιο!

Εσείς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας το κεφαλάκι ενός λαγού με την ιαπωνική τεχνική διπλώματος χαρτιού, origami! Πάρτε λοιπόν ένα τετράγωνο χαρτί και ακολουθείστε βήμα-βήμα τις οδηγίες που θα δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί. Είναι πολύ εύκολο!

Ακούστε και την ιστορία «Τα λαγουδάκια Φλόπσι»  από το κλασσικό και πολυαγαπημένο βιβλίο «Ο Λαγός Πίτερ και οι φίλοι του» της Μπέατριξ Πότερ από τις εκδόσεις Brainfood. 

Πάτα πάνω στην εικόνα
Η ιστορία ακούστηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, «10 λεπτά ακόμα»

Μπορείτε να ζωγραφίσετε κάτι που σας άρεσε από την ιστορία που ακούσατε. Ή μπορείτε και να την παίξετε! Πώς;

Φτιάξτε μια δαχτυλόκουκλα λαγουδάκι -ή και δύο- για να παίξετε την ιστορία που ακούσατε ή για να φτιάξετε τις δικές σας ιστορίες! Ακολουθείστε τις οδηγίες, δείτε τις εικόνες και …καλή διασκέδαση!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-1

Ευχαριστούμε Άλτα!

Στην Ελλάδα των κτηνοτροφικών και γεωργικών κοινοτήτων, τα κουνέλια, οι λαγοί -όπως και το αυγό- είναι σύμβολα γονιμότητας από τα αρχαία χρόνια και συνδέονταν με τον ερχομό της άνοιξης και την αναγέννηση της φύσης μετά από ένα μακρύ, σκληρό χειμώνα.

Σύμφωνα όμως με την παράδοση της  Δυτικής Ευρώπης, ο λαγός του Πάσχα περνάει το βράδυ της Ανάστασης και αφήνει στους κήπους των σπιτιών τα πασχαλινά αυγά. Την Κυριακή του Πάσχα τα παιδιά ψάχνουν να βρουν τα κρυμμένα αυγά.  Παίξτε λοιπόν στο σπίτι σας το παρακάτω παιχνίδι, που βασίζεται σε αυτήν ακριβώς την παράδοση:

Το κυνήγι των χαμένων σοκολατένιων αβγών

Η μαμά ή ο μπαμπάς κρύβουν μέσα στο σπίτι ή τον κήπο σας -αν έχετε- σοκολατένια αβγουλάκια. Εσείς παιδιά πάρτε ένα καλαθάκι και βρείτε όσα περισσότερα αβγά μπορείτε!

Καλή διασκέδαση!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.