Λικέρ απο λεμόνι (Λεμοντσέλο)
Υλικά
◇τη φλούδα από 8 λεμόνια
◇ 1 λίτρο (L) τσικουδιά
Για το σιρόπι
◇1(L) λίτρο νερό (Η20)
◇1(kg)κιλό ζάχαρη (C12H22O11)
Εκτέλεση
☆ Ενα μήνα πριν βάζουμε σ’ένα μεγάλο αποστηρωμένο γυάλινο βάζο, τη φλούδα από 8 λεμόνια και το 1 λίτρο (L) τσικουδιά,
και τα κλεινουμε με το καπάκι .
☆Τοποθετούμε το βάζο σε σκιερό μέρος.
☆ Ενα μήνα μετά, παρασκευάζουμε το σιρόπι .Mόλις πάρει βράση το σιρόπι το αφήνουμε για 5 (min) λεπτά σε μέτρια φωτιά .
☆Μετά αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά. Περίμενουμε λίγο να γίνει χλιαρό το σιρόπι και μετά το αναμιγνίουμε με την αρωματισμένη μας τσικουδιά , αφού εχουμε αφαιρέσει τις φλούδες λεμονιού…..
☆Το αφήνουμε να ηρεμήσει μια- δυο μέρες και το φιλτράρουμε (σουρώνουμε) με τουλουπάνι ή τούλι και το τοποθετούμε σε καλά αποστηρωμένα μπουκάλια…
☆ Το αφήνουμε να ωριμάσει για μερικές μέρες και είναι έτοιμο.
Στην υγειά σας!!!