Επιτρεπόμενα Πρόσθετα Τροφίμων (Αριθμοί Ε) – 21 Φεβρουαρίου, 2019

– Πρόσθετα Τροφίμων, όπως ορίζεται στον σχετικό Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, είναι ουσίες με ή χωρίς θρεπτική αξία, οι οποίες προστίθενται σκόπιμα στα τρόφιμα για ένα τεχνολογικό σκοπό κατά την παρασκευή, τη μεταποίηση, την προετοιμασία, την επεξεργασία, τη συσκευασία, τη μεταφορά ή την αποθήκευση τους.
Ο παρόν κατάλογος με τα «Επιτρεπόμενα Πρόσθετα Τροφίμων», πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την σχετική Κοινοτική Νομοθεσία, και τονίζεται ότι δεν αποτελεί νομικό έγγραφο αλλά βοήθημα για ενημέρωση του καταναλωτή.
Για να πληροφορηθείτε σε ποια τρόφιμα και σε ποια επίπεδα επιτρέπεται η χρήση των εν λόγω προσθέτων ουσιών μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα: https://webgate.ec.europa.eu/sanco_foods/main/?sector=FAD&auth=SANCAS (database on Food Additives).

Επιτρεπόμενα Πρόσθετα Τροφίμων (Αριθμοί Ε) 21 Φεβρουαρίου, 2019

Oδηγός για Πρόσθετα Τροφίμων (Αριθμοί Ε) 2008

Πρόσθετα (Ε) των τροφίμων