Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδου: Εκπαιδευτικά προγράμματα 2014-2015

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013–2014, τα σχολεία υποδέχτηκαν θερμά τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» και αυτό αποδεικνύεται με την ανταπόκρισή τους που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Από τις 10 Οκτωβρίου 2013 έως και τις 29 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκαν 372 προγράμματα τα οποία παρακολούθησαν 18.950 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα σχόλια που εισπράξαμε από μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν για εμάς η απόδειξη της ποιότητας των προγραμμάτων.

 
Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014–2015  εμπλουτίστηκαν, ανανεώθηκαν και καλύπτουν όλους τους τομείς των Γραμμάτων και των Επιστημών. 
 
Αναλυτικότερα, για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προτείνονται συνολικά 72 προγράμματα, εκ των οποίων28 για το Γυμνάσιο και 44 για το Λύκειο. Οι εισηγήσεις αφορούν στα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των σημερινών εφήβων, ενώ παράλληλα οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εξειδικευμένα προγράμματα προκειμένου να ενημερωθούν στα ποικίλα αντικείμενα που πραγματεύεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Προτεραιότητα θα δοθεί στις αιτήσεις των Λυκείων, με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τον μέγιστο δυνατό αριθμό προγραμμάτων έως και τα τέλη Μαρτίου 2015, γνωρίζοντας ότι το διάστημα αυτό είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητικό σε αντίθεση με τους τελευταίους μήνες του έτους.
 
Τα προγράμματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνονται αποκλειστικά στους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, καθώς επιθυμία μας είναι να τους δοθούν τα ερεθίσματα ώστε μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, τη συνεργατικότητα και να εμπλουτίσουν τη φαντασία τους, εφόδια απαραίτητα στην προετοιμασία τους για την εισαγωγή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 
Όλα τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στηρίζονται από Πανεπιστημιακούς Δασκάλους,  Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγους, Παιδαγωγούς, Εμψυχωτές και Συγγραφείς. 
 
Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα πραγματοποιούνται δωρεάν στους χώρους του Ιδρύματος, οι οποίοι είναι πλήρως εξοπλισμένοι και διαμορφωμένοι για την υποδοχή των μαθητών. Το κτήριο του Ιδρύματος επί των οδών 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες πλήρους ανακαίνισης, θα φιλοξενήσει, εκτός από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, και την Ιστορική Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».
 
 

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022