Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Προκήρυξη προγράμματος Pestalozzi για επιμορφωτές με τίτλο "Φύλο / σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Προσωπική ανάπτυξη, πρόληψη των διακρίσεων και της βίας" ( Pestalozzi Module for trainer training 2013 ) - ΓΑΛΛΙΑ

Σας πληροφορούμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει προκηρύξει το εξής πρόγραμμα επιμόρφωσης επιμορφωτών (Module for trainer training)  :

 

     ΓΑΛΛΙΑ

 

“ Sex/sexuality education – Personal development, prevention of discrimination and violence”

 

Κωδικός: CoE 2013  1008-1011  SEXED

 

Ημερομηνία διεξαγωγής : 08/10/2013 - 11/10/2013

“Φύλο / σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Προσωπική ανάπτυξη, πρόληψη των διακρίσεων και της βίας”

    Θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο:

Στάσεις και συμπεριφορές που σχετίζονται με το φύλο, τη σεξουαλικότητα και άλλες πτυχές της σεξουαλικής ζωής του κάθε ατόμου, έχουν επιπτώσεις στο δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην αυτοδιάθεση και στην προσωπική ανάπτυξη και επομένως περιλαμβάνουν επιμέρους νομικές ευθύνες. Οι γονείς, οι επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών, καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το Διαδίκτυο, επηρεάζουν τη φύση της σεξουαλικής συμπεριφορά μας.

Πολύ συχνά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν εξετάζει την πλήρη εικόνα του σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του γενετήσιου προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, της αυτονομίας, της αυτάρκειας, της συναίνεσης, των κοινωνικών σχέσεων, της φιλίας και της αγάπης. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που προσφέρεται σήμερα σε πολλά σχολικά προγράμματα συχνά περιορίζεται σε θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων της αναπαραγωγής, της προστασίας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και της πρόληψης της πρόωρης εγκυμοσύνης.

Ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι παρέχοντας στα παιδιά μόνο επιστημονικές περιγραφές που σχετίζονται με το φύλο, με ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους στον τομέα της υγείας, μπορεί να αποτύχουμε να τους προετοιμάσουμε για τις προκλήσεις που περιλαμβάνονται στις συναισθηματικές και ενδεχομένως στις σεξουαλικές σχέσεις. Η ολοκληρωμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο έχει έναν ισχυρό ρόλο, ιδίως στην πρόληψη των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση. Παρέχοντάς τους τον πρακτικό ορισμό της σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένου και του βιασμού, μια ολοκληρωμένη σεξουαλική αγωγή και η αντίστοιχη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών οφείλει  να περιλαμβάνει τις έννοιες και την κατανόηση για τη δημιουργία υγιών σχέσεων, υγιών θετικών στάσεων για τη σεξουαλική ζωή, καθώς και όλες τις μορφές σεξουαλικής διάκρισης, βίας και κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης και της παιδικής πορνογραφίας μέσω του internet.

 Η ενδυνάμωση είναι μια σταθερή βάση για την πρόληψη των διακρίσεων και του εκφοβισμού που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα, καθώς και με τη σεξουαλική βία και κακοποίηση. Το επίκεντρο αυτού του Module για  εκπαιδευτές είναι πώς κάθε δάσκαλος / εκπαιδευτής μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση και στην ανάπτυξη μιας υγιoύς,  θετικής και υπεύθυνης στάσης ως προς τη σεξουαλική ζωή. Θα ληφθεί υπόψη η ανάγκη των εκπαιδευτικών να διδάξουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε σχέση με την ευημερία, η ποικιλομορφία, η ελευθερία της έκφρασης, σε θέματα συμμετοχής και του συνεταιρίζεσθαι και σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, και θα αναπτύξει κατάλληλο υλικό για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

    Γλώσσα εργασίας :  ΓΑΛΛΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ  σε επίπεδο Γ2

              (παρέχεται διερμηνεία)

 Απευθύνεται σε:  

 

   1)   Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας των   Δ/νσεων  Π.Ε. και Δ.Ε.  :

 

  • Α’ Αθήνας
  • Β΄ Αθήνας
  • Γ’  Αθήνας
  • Δ΄ Αθήνας
  • Δυτικής Αττικής
  • Ανατολικής Αττικής
  • Πειραιά
  • Δυτικής Θεσσαλονίκης
  • Ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • Αχαϊας

 

2) Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων    των λοιπών Δ/νσεων Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας

   Υποχρεώσεις συμμετεχόντων:

 

Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις φάσεις της επιμόρφωσης,  διάρκειας 12 μηνών :

 

  • Προπαρασκευαστικές εργασίες πριν την έναρξη της επιμόρφωσης
  •     Ενεργός συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της επιμόρφωσης
  •     Υποβολή εκθέσεων, παρακολούθηση και διάδοση των αποτελεσμάτων
    • Ενεργός συμμετοχή στην Ενότητα Α, 8 - 11 Οκτώβριου 2013 στο Ευρωπαϊκό   Κέντρο  Νεολαίας, Στρασβούργο
    •     Ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού του έργου / κατάρτιση και πιλοτική εφαρμογή αυτού του υλικού μεταξύ της Ενότητας Α και της Ενότητας Β.  Ανταλλαγή πληροφοριών και υποβολή εκθέσεων μέσω μιας online πλατφόρμας- εργασίας
      •     Ενεργός συμμετοχή στην Ενότητα Β στα τέλη της άνοιξης 2014 (ακριβής ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθούν αργότερα από το ΣτΕ)
      • Αναθεώρηση του υλικού και συμμετοχή στην τελική επεξεργασία των πόρων ενόψει  της διάχυσής τους
      • Διάχυση της επιμόρφωσης χρησιμοποιώντας τα υλικά που αναπτύχθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες στις μελλοντικές επιμορφώσεις
      • Διάδοση του προγράμματος σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό πλαίσιο και  συνέχιση της συνεργασίας με άλλους συμμετέχοντες σε απευθείας σύνδεση, όπως μέσα από ένα αυτοτροφοδοτούμενο δίκτυο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων : 15  Μαϊου 2013  (σφραγίδα ταχυδρομείου)

Αριθμός θέσεων: Η Υπηρεσία μας θα προτείνει 01 ( έναν) υποψήφιο μετά από κλήρωση.

Σημειώνουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυστηρά τις καταληκτικές  ημερομηνίες όλων των σεμιναρίων διότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για παράτασή τους.


Για να διαβάσετε  τη συνέχεια της προκήρυξης πατήστε πάνω στο συνημμένο.

Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (programma_pestalozzi_2013_130507.docx)Προκήρυξη[ ]79 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022