Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



09-05-13 Προκήρυξη προγράμματος Pestalozzi για επιμορφωτές με τίτλο " Σεβασμός - Υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά στον εικονικό κοινωνικό χώρο" - ΓΑΛΛΙΑ

Σας πληροφορούμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει προκηρύξει το εξής πρόγραμμα επιμόρφωσης επιμορφωτών (Module for trainer training)  :

      ΓΑΛΛΙΑ

 

 “Respect - Responsible attitudes and behaviour in the virtual  social space

 

Κωδικός: CoE 2013  1112-1115  RESP

 

Ημερομηνία διεξαγωγής : 12/11/2013 - 15/11/2013

«Σεβασμός - Υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά στον εικονικό κοινωνικό χώρο"

   Θέματα που θα πραγματευθεί το σεμινάριο:

Το περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης έχει αλλάξει σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες και η δυνατότητα να επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε με υπεύθυνο αλλά και επωφελή τρόπο σε αυτόν τον νέο κοινωνικό χώρο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των ικανοτήτων που απαιτούνται για τη διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξη των δημοκρατικών κοινωνιών μας.  Κατέχει κεντρικό ρόλο στις περισσότερες πτυχές της ζωής μας:  την οικοδόμηση της ταυτότητας και την προσωπική ανάπτυξη, την επικοινωνία, την κατασκευή της πραγματικότητας και τη διαπραγμάτευση του νοήματος, την ανάκτηση πληροφοριών, την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη συμμετοχή στην εκπαίδευση και τη μάθηση καθώς και την εργασία και την ψυχαγωγία.

Αυτό το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι εκπαιδευτές ώστε να αναπτύξουν τα είδη της υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς σε αυτόν το νέο κοινωνικό χώρο - με βάση τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -  τα οποία είναι απαραίτητα για μια συνύπαρξη στη δημοκρατία και την πολυμορφία που διέπεται από σεβασμό. Ως εκ τούτου, αντανακλά έναν από τους σκοπούς της εκπαίδευσης: προσωπική ανάπτυξη / ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Μεταξύ του φθινοπώρου του 2013 και του καλοκαιριού του 2014, σε ένα περιβάλλον μικτής μάθησης, το σεμινάριο θα προσφέρει την ευκαιρία της συνεργατικής μάθησης καθώς και του σχεδιασμού και της υλοποίησης συνεργατικών και εγκάρσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο που παρέχεται από τεχνολογικά μέσα όπως το διαδίκτυο, η κινητή τηλεφωνία, τα κοινωνικά δίκτυα και λοιπά.

 Γλώσσα εργασίας :  ΓΑΛΛΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ  σε επίπεδο Γ2

              (παρέχεται διερμηνεία)

 Απευθύνεται σε:     Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

                                                 ΠΕ 19 Πληροφορικής

 Υποχρεώσεις συμμετεχόντων :

 

Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις φάσεις της επιμόρφωσης,  διάρκειας 12 μηνών :

  • Προπαρασκευαστικές εργασίες πριν την έναρξη της επιμόρφωσης
  •     Ενεργός συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της επιμόρφωσης
  •     Υποβολή εκθέσεων, παρακολούθηση και διάδοση των αποτελεσμάτων
    • Ενεργός συμμετοχή στην Ενότητα Α,  12- 15 Νοεμβρίου 2013 στο Ευρωπαϊκό   Κέντρο Νεολαίας, Στρασβούργο
    •     Ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού του έργου / κατάρτιση και πιλοτική εφαρμογή  αυτού του υλικού μεταξύ της Ενότητας Α και της Ενότητας Β.  Ανταλλαγή πληροφοριών και υποβολή εκθέσεων μέσω μιας online πλατφόρμας- εργασίας
      •     Ενεργός συμμετοχή στην Ενότητα Β στα τέλη της άνοιξης 2014
      • Αναθεώρηση του υλικού και συμμετοχή στην τελική επεξεργασία των πόρων ενόψει  της διάχυσής τους
      • Διάχυση της επιμόρφωσης χρησιμοποιώντας τα υλικά που αναπτύχθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες στις μελλοντικές επιμορφώσεις
      • Διάδοση του προγράμματος σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό πλαίσιο και  συνέχιση της συνεργασίας με άλλους συμμετέχοντες σε απευθείας σύνδεση, όπως μέσα από ένα αυτοτροφοδοτούμενο δίκτυο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων : 15  Μαϊου 2013  (σφραγίδα ταχυδρομείου)

 Αριθμός θέσεων: Η Υπηρεσία μας θα προτείνει 01 ( έναν) υποψήφιο μετά από κλήρωση.

Σημειώνουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυστηρά τις καταληκτικές   ημερομηνίες όλων των σεμιναρίων διότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για παράτασή τους.

Για να διαβάσετε όλη την προκήρυξη πατήστε πάνω στο συνημμένο.


Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (130509_pestalozzi.docx)Προκήρυξη[ ]80 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022