Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 για το Π.Μ.Σ. "ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ" του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 25.02.2013 - 12.04.2013  

Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνει και λειτουργεί για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), με τίτλο : «Παιδικό Βιβλίο και  Παιδαγωγικό Υλικό» το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο αντικείμενο Παιδικό Βιβλίο & Παιδαγωγικό Υλικό με τις εξής δύο κατευθύνσεις:

 

-                      Παιδικό Βιβλίο

-                      Παιδαγωγικό Υλικό

 

Σκοπός του παρόντος Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση εξειδικευμένων επιστημόνων, ικανών να αξιοποιούν το παιδικό βιβλίο και να σχεδιάζουν το παιδαγωγικό υλικό, αποκτώντας τεχνογνωσία, ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των νέων εκπαιδευτικών, αναγνωστικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει στόχο τη θεωρητική εμβάθυνση στους τομείς του παιδικού βιβλίου και της παιδικής λογοτεχνίας, του παιδαγωγικού υλικού και των εκπαιδευτικών παιχνιδιών καθώς και στην κατανόηση και στη διαχείριση  των σχέσεων ανταγωνισμού, συμπληρωματικότητας ή αλληλεπίδρασης ανάμεσα στο παιδικό βιβλίο-έντυπο και τις νέες τεχνολογίες στο σύγχρονο μαθησιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα μπορούν να εργαστούν για την αξιοποίηση του εξωσχολικού βιβλίου στο σχολείο, για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, για το σχεδιασμό της παραγωγής και της αξιοποίησης παλαιότερων και νεότερων τύπων παιδαγωγικού υλικού, αλλά και για την αρμονική συνύπαρξη του βιβλίου-εντύπου με τις νέες τεχνολογίες και τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης στην εκπαίδευση.

 

Κατηγορίες Πτυχιούχων

Για την απόκτηση Μ.Δ.Ε. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής, οι πτυχιούχοι των Φιλοσοφικών Σχολών, των λεγομένων «Καθηγητικών Σχολών», του Τμήματος Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.), των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών, του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου και των Τ.Ε.Ι Βιβλιοθηκονομίας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρ. 5 παρ 12 εδαφ. Γ του Ν. 2916/2001.

Επισημαίνεται ότι υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι Τμημάτων, με την προϋπόθεση ότι εφόσον επιλεγούν θα προσκομίσουν πριν την εγγραφή τους  στο Π.Μ.Σ. το πτυχίο τους ή βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών.

 

Χρονική Διάρκεια

Η χρονική διάρκεια φοίτησης για το Π.Μ.Σ. ορίζεται σε 18 μήνες πλήρους φοίτησης, με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής ερευνητικής ή συνθετικής διπλωματικής εργασίας.

 

Μαθήματα

  1. Το σύνολο των μαθημάτων που απαιτείται για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. είναι δώδεκα (12). Τα μαθήματα διακρίνονται σε έξι (6) μαθήματα κορμού και έξι (6) μαθήματα κατεύθυνσης, το καθένα εκ των οποίων αντιστοιχεί σε τρεις (3) διδακτικές ώρες Χ δεκατρείς (13) εβδομάδες και σε πέντε (5) πιστωτικές μονάδες σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων (ECTS).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε πάνω στα συνημμένα.

Πηγή:http://www.pse.aegean.gr

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (aithsh-.docx)Αίτηση[ ]32 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (prokurhxh.docx)Προκήρυξη[ ]38 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ylh.docx)Ύλη Εξετάσεων[ ]19 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022