Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Ταχύρρυθμο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στη "Συγγραφή Ερευνητικών Εκθέσεων"

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για παροχή ποιοτικά αναβαθμισμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες στην περιοχή της επιστημονικής έρευνας προσφέρει ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα στη «Συγγραφή Ερευνητικών Εκθέσεων» (όπως διπλωματική εργασία, άρθρο για δημοσίευση).

Τα ανωτέρω επιμορφωτικά προγράμματα αποσκοπούν να παράσχουν στους συμμετέχοντες τα εφόδια, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της συγγραφής επιστημονικών ερευνητικών εκθέσεων. Συγκεκριμένα, στόχος των σεμιναρίων είναι η εισαγωγή και εξοικείωση των συμμετεχόντων με βασικές γνώσεις και δεξιότητες για τη συγγραφή επιστημονικών εκθέσεων που παρουσιάζουν εμπειρική έρευνα (όπως διπλωματική εργασία, άρθρο για δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό) στις Επιστήμες της Αγωγής και τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Βασιλεία Χατζηνικήτα, Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Έρευνας στην Πράξη, Διευθύντρια Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στο Ε.Α.Π.

 


Διάρκεια προγράμματος: Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 24 ώρες κατανεμημένες σε δύο σαββατοκύριακα.


Σε ποιους απευθύνεται:
- Σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες, σε υποψήφιους διδάκτορες, σε μεταδιδακτορικούς ερευνητές/τριες στις Επιστήμες της Αγωγής και τις Κοινωνικές Επιστήμες
- Σε εκπαιδευτικούς.

Περιεχόμενο προγράμματος:
- Βασικοί άξονες της θεματολογίας του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:
- Βασικά στάδια και χαρακτηριστικά της διαδικασίας συγγραφής μιας ερευνητικής έκθεσης που παρουσιάζει εμπειρική έρευνα (διπλωματική εργασία, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά).
- Συστατικά μέρη μιας ερευνητικής έκθεσης (όπως περίληψη, εισαγωγή, θεωρητικό πλαίσιο, μεθοδολογία, αποτελέσματα, συμπεράσματα, βιβλιογραφικές αναφορές) καθώς επίσης λειτουργία και περιεχόμενό τους.
-  Αξιολόγηση της ποιότητας (δυνατά & αδύνατα σημεία) ερευνητικών εκθέσεων.

Κόστος συμμετοχής ανά συμμετέχοντα: 200 ευρώ

Βεβαίωση Παρακολούθησης: Με την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης του προγράμματος οι συμμετέχοντες/ουσες λαμβάνουν 'Βεβαίωση Παρακολούθησης'.

Μέθοδος διδασκαλίας: Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με συμβατική μέθοδο εκπαίδευσης (δια ζώσης διδασκαλία σε αίθουσα) και θα έχει τη μορφή εργαστηρίων.

Εκπαιδευτικό υλικό: Στους συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πακέτο (φωτοτυπίες σημειώσεων, άρθρα, ηλεκτρονικά αρχεία, κλπ).

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για την υλοποίηση του προγράμματος: 20 άτομα

Πόλεις διεξαγωγής:
- 1ος κύκλος: Αθήνα
- 2ος κύκλος: Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη

Έναρξη προγράμματος:
- 1ος κύκλος: 13 Απριλίου 2013
- 2ος κύκλος: 18 Μαΐου 2013


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων & Καταβολής διδάκτρων:
- 1ος κύκλος: Μέχρι 5 Απριλίου 2013
- 2ος κύκλος: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Πως μπορείτε να λάβετε πληροφορίες και αιτήσεις:
- Τηλεφωνώντας καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες (15.30-17.30) στο 210-7257221 (κα Κ. Πανταζή) ή
- Στέλνοντας email με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή
- Με επίσκεψή σας στις 4, 11, 22 και 29 Μαρτίου 2013 (ώρες 13.00-15.00) στην Πύλη-Πόλο του Ε.ΑΠ. στην Αθήνα (3ος όροφος, αίθουσα Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών) στη Λεωφόρο Συγγρού 23.
- Εγγραφή: Συμπλήρωση της Αίτησης Συμμετοχής και
- Αποστολή της συμπληρωμένης Αίτησης Συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή:ΕΑΠ

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (aitisi_syggrafi_erevnitikon_ektheseon.docx)aitisi_syggrafi_erevnitikon_ektheseon.docx[ ]149 kB

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022