Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



20-03-13 Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»: Ενημερωτικά σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες

Δελτίο Τύπου

ypdvmth thumb other250 0

 

Ημερομηνία: Τετάρτη 20  Μαρτίου 2013

 

Θέμα: Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»: Ενημερωτικά σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες.

 

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, θέτοντας  ως κεντρικό άξονα της πολιτικής της  την προώθηση της απασχόλησης των νέων, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά - στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος» - εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους από 24 έως και 40 ετών, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Η διεξαγωγή νέου κύκλου σεμιναρίων  αποφασίστηκε  μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου (Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2012) και το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι νέοι γι’ αυτά.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε  συνεργασία   με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής), είναι βραχείας εκπαίδευσης- διάρκειας 60 ωρών το καθένα -και αφορούν στα αντικείμενα:

 

1.       Αιγοπροβατοτροφία και Αγελαδοτροφία,

2.       Αμπελουργία,

3.       Δενδροκομία και Νέες Δενδρώδεις Καλλιέργειες,

4.       Κηπευτικές Καλλιέργειες, Θερμοκήπια, Υδροπονία και

5.      Γαλακτοκομία και Τυροκομία

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr:

 

  • Στις 9 Απριλίου 2013, θα ξεκινήσουν  τα τέσσερα πρώτα σεμινάρια  με συμμετοχή είκοσι ατόμων ανά αντικείμενο.
  •  Στις 14 Μαΐου 2013, θα ξεκινήσει  το πέμπτο σεμινάριο με τον ίδιο αριθμό εκπαιδευομένων.
  • Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται, έως και την Παρασκευή  29.03.2013 και ώρα 14:00, είτε ηλεκτρονικά στο  e-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   είτε με  επί τόπου επίσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ( Αχαρνών 417, Αγ. Ελευθέριος, ώρες: 09:00- 14:00, γραφείο 135)
  • Το επίπεδο γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στον αγροτικό τομέα παραγωγής, δεν θα αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των νέων εκείνων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  • Σε περίπτωση  υποβολής μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων από τον αριθμό συμμετεχόντων που προβλέπεται, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση. Σε αυτή την περίπτωση θα δοθεί προτεραιότητα σε άνεργους νέους.
  • Οι εκπαιδευόμενοι θα καταβάλλουν ποσό συμμετοχής (60€), που θα κατατεθεί σε λογαριασμό του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ( www.neagenia.gr).

Πηγή: Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022