Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



ΚΗ΄Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας και ΙΒ΄Διεθνές Συνέδριο για την Οδύσσεια (2-7/9/2013)

Αθήνα, 21/3/2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ                                     Αριθμ.πρωτ.: 624
  Πολυτεχνείου 6, 10433 Αθήνα                                                ΠΡΟΣ: τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης 
τηλ.:210-5243434,fax210-5228231                                                      όλης της χώρας.
           e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                               (με την παράκληση να κοινοποιηθεί 
            http://www.p-e-f.gr                                                         στα σχολεία αρμοδιότητάς τους)
 
ΚΗ΄ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΒ΄ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ.
 ΙΘΑΚΗ, 2-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
 
Η Πανελλήνια ΄Ενωση Φιλολόγων σε συνεργασία με το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών και το Δήμο Ιθάκης διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το ΚΗ΄Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας και το ΙΒ΄Διεθνές Συνέδριο για την Οδύσσεια, με θέμα: Έγκλημα και τιμωρία στον Όμηρο και στη αρχαϊκή ποίηση (Ομηρικοί Ύμνοι-Επικός Κύκλος-Ησίοδος), που θα πραγματοποιηθεί στην Ιθάκη, από 2-7 Σεπτεμβρίου 2013.
 Την πρώτη ημέρα (Τρίτη, 3/9/2013) θα πραγματοποιηθεί το Σεμινάριο, με εισηγητές φιλολόγους, της Β/θμιας Εκπ/σης, και τις υπόλοιπες τρεις (4-6/9) το Διεθνές Συνέδριο, με εισηγητές διακεκριμένους Ομηριστές, Έλληνες και ξένους, και με εισηγήσεις, ως επί το πλείστον στην αγγλική γλώσσα.
 Οι φιλόλογοι της Β/θμιας Εκπ/σης θα συμμετάσχουν στο Σεμινάριο με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις και εισηγήσεις, ώστε να επιτευχθεί μια ευρύτερη προετοιμασία , με διαλογική συζήτηση, για τη θεματική του Διεθνούς Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετέχουν, στη συνέχεια, ως σύνεδροι. Θα επιλεγούν 20 περίπου παρεμβάσεις και εισηγήσεις, για το Σεμινάριο, διάρκειας 5-15΄, στην ελληνική γλώσσα.
Συνεπώς, καλούνται οι συνάδελφοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή αποστέλλοντας, ηλεκτρονικώς ή ταχυδρομικώς, τον τίτλο του θέματος και σύντομη περίληψη, ως τις 15 Μαϊου 2013, ώστε να εξασφαλισθεί η άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας για τη δυνατότητα παρακολούθησης του Διεθνούς Συνεδρίου-οικονομικοί λόγοι, δυστυχώς, δεν επιτρέπουν τη μετάφραση των ξενόγλωσσων εισηγήσεων. Για τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα έγκαιρα θα υπάρξει ενημέρωση.
 
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Αναστάσιος Στέφος Γεωργία Χαριτίδου
 
Πηγή: Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022