Facebook Like Box


..Οδηγός Πλοήγησης..



Κύκλος Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ελλάδα: Πόλεμος – Γερμανική Κατοχή – Εθνική Αντίσταση

Διοργάνωση ΑΣΚΙ  - ΚΙΚΠΕ

Δήλωση συμμετοχής

epeteios041

Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής πατώντας ΕΔΩ  και στείλτε τη στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) σε συνεργασία με  το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) διοργανώνουν ένα κύκλο σεμιναρίων για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα: Πόλεμος – Γερμανική Κατοχή – Εθνική Αντίσταση (1940 – 1944), που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης. Στα δέκα σεμινάρια του κύκλου θα επιχειρηθούν κριτικές προσεγγίσεις και αποτιμήσεις των πλέον κρίσιμων γεγονότων της περιόδου, με εισηγήσεις επιστημόνων, καθηγητών πανεπιστημίου εγνωσμένου κύρους και εξειδίκευσης. Κάθε θεματική εισήγηση θα ακολουθεί ανοιχτός διάλογος με τους συμμετέχοντες, ενώ στους τελευταίους θα παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό από τις συλλογές των ΑΣΚΙ. Παράλληλα, ο κύκλος των σεμιναρίων θα βιντεοσκοπηθεί με σκοπό την μετέπειτα διαδικτυακή ανάρτησή του. Στο σεμινάριο θα διδάξουν οι: Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Πολυμέρης Βόγλης, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Γιώργος Κουκουλές, Χρήστος Λούκος, Ηλίας Νικολακόπουλος, Ιωάννα Παπαθανασίου, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Προκόπης Παπαστράτης, Τάσος Σακελλαρόπουλος και Χάγκεν Φλάισερ.

 Το σεμινάριο θα διεξάγεται στα γραφεία των ΑΣΚΙ (Σαρρή 14, 3ος όροφος, Αθήνα. Πληροφορίες τηλ. 210 3223062 και 210 3214024 και στην ιστοσελίδα των ΑΣΚΙ www.aski.eu), κάθε Παρασκευή, ώρα 17.00 – 20.00 και θα διαρκέσει από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαΐου. 

Δείτε το πρόγραμμα των σεμιναρίων, πατώντας ΕΔΩ.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι πενήνταάτομα (εκπαιδευτικοί δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης), με σειρά προτεραιότητας. Με την ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, με την προϋπόθεση την ανελλιπή συμμετοχή των εγγεγραμμένων.

Η προκήρυξη δημοσιοποιείται στην ηλεκτρονική σελίδα των ΑΣΚΙ και του ΚΙΚΠΕ. Η δήλωση συμμετοχήςγίνεται στην ιστοσελίδα των ΑΣΚΙ (www.askiweb.euκαι ξεκινά από σήμερα, 12/2/2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής και στέλνοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας στην κατάθεση της αίτησης. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18/2/2015 από τις ιστοσελίδες των ΑΣΚΙ και του ΚΙΚΠΕ.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι η επανάληψη των σεμιναρίων σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Πηγή: http://www.askiweb.eu/


Όλγα Παΐζη © 2012 - 2022

Σχεδιασμός - Ανάπτυξη: Όλγα Παΐζη

Η ιστοσελίδα φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Mαΐου 2022