Κεντρική Σχόλια Links Αναζήτηση Περιεχόμενα Eπικοινωνία                                            

κεντρική σελίδα                         
οι στόχοι μας συμβατικές ανανεώσιμες δραστηριότητες οι σελίδες μας photo-video

 

οι στόχοι μας
συμβατικές
ανανεώσιμες
δραστηριότητες
οι σελίδες μας
photo-video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τη δημιουργία του o άνθρωπος, αλλά ειδικότερα σήμερα   γεννιέται, αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται μέσα σε ένα περιβάλλον ενέργειας. Η δημιουργία και η καθημερινή εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού οφείλονται στην ενέργεια.

Κάθε τι που αλλάζει μορφή ή κινείται εξαρτάται από την ενέργεια που έχει ή που εμείς του προσφέρουμε. Η ανακάλυψη και η χρησιμοποίηση των διαφόρων μορφών ενέργειας οδήγησε στην τεχνολογική ανάπτυξη και την ευημερία του ανθρώπου.

Πριν από την βιομηχανική επανάσταση ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ( ξύλα, άνεμος, νερό), η ανακάλυψη και εν συνεχεία εκμετάλλευση  των ορυκτών καυσίμων αποτέλεσε ενεργειακή πολιτική με σκοπό να κάνει τη ζωή μας απλούστερη, ευκολότερη και σίγουρα καλύτερη. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η συγκεκριμένη ενεργειακή πολιτική ουσιαστικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, δεν δημιουργήθηκε κανένας σοβαρός προβληματισμός ως προς την επάρκεια, την διαθεσιμότητα, τις τιμές και φυσικά τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούν τα συμβατικά καύσιμα.

Η έλλειψη καυσίμων κατά την πετρελαϊκή κρίση του 1973, ήταν η αφορμή για την αφύπνιση της παγκόσμιας κοινότητας που οδήγησε σε αποφάσεις τόσο εξοικονόμησης ενέργειας όσο και εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έκτοτε η επιστημονική προσπάθεια παγκόσμια επικεντρώνεται στην μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με παράλληλο στόχο τον σεβασμό του περιβάλλοντος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Νέο!]

[ Κεντρική ] οι στόχοι μας ] συμβατικές ] ανανεώσιμες ] δραστηριότητες ] οι σελίδες μας ] photo-video ]                      

Αποστολή αλληλογραφίας προς  omixara@sch.gr  με ερωτήσεις ή σχόλια για αυτήν την τοποθεσία Web.
Πνευματικά δικαιώματα © 2007 ecoenergy                Δημιουργία-συντήρηση ιστότοπου  Χαραλαμπίδης Όμηρος
Τελευταία τροποποίηση: 11/12/09                             Επισκέψεις από Μάιο 2009  *Website counter*