3. Πέτρινοι γίγαντες
Γεια σας παιδιά. Στη Γλώσσα, στην Ενότητα "Μυστήρια - Επιστημονική Φαντασία". Είπαμε επίσης ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοια μυστήρια επάνω στη γη. Εδώ θα διαβάσετε μερικά από αυτά.
Το νησί του Πάσχα
Είναι ένα νησί στον Ειρηνικό ωκεανό, που βρίσκεται πολύ μακριά από τις ακτές της Χιλής, όπου βρέθηκαν οι παρακάτω πέτρινες κατασκευές.
Είναι τεράστια αγάλματα, μονολιθικά - φτιαγμένα δηλ. από μία πέτρα- ψηλά από τα 2,5 έως και τα 10 μέτρα, και που ζυγίζουν από 75 έως 86 τόνους το βαρύτερο. Ένα ημιτελές άγαλμα, που ανακαλύφτηκε, υπολογίζεται πως σε πλήρη μορφή θα έφτανε σε ύψος τα 21 μέτρα.
Τοπικοί μύθοι και θρύλοι λένε ότι τα " Μοάι", τα αγάλματα αυτά, είναι προστάτες του νησιού.
Για περισσότερα κάνε κλικ εδώ.
Η μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας
Έχει μήκος 73,5 μέτρων, πλάτος 6 μέτρων και ύψος 20,22 μέτρων και αποτελεί το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο. Είναι επίσης το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου και θεωρείται ότι κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγυπτίου (2558 - 2532 π.Χ.).
Για περισσότερα κάνε κλικ εδώ.
Sacsayhuamán, Cusco, Περού
Είναι ένα τεράστιο ανάχωμα από βράχους, πιθανόν οχυρωματικό έργο, που βρίσκεται στο Περού.
Για περισσότερα κάνε κλικ εδώ. (Δυστυχώς είναι μόνο στα Αγγλικα.)
Τα κυκλώπεια τείχη των Μυκηνών
Στα ανεξήγητα, ως ένα σημείο, ως προς τον τρόπο κατασκευής τους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα Κυκλώπεια τείχη των Μυκηνών. Οι τεράστιοι αυτοί ογκόλιθοι, βάρους 12 ή και 14 τόνων, είναι απορίας άξιο πώς τοποθετήθηκαν σε τέτοιο ύψος και μάλιστα χίλια και πλέον χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός.
Για περισσότερα κάνε κλικ εδώ.
Φυσικά αυτά δεν είναι τα μόνα ανεξήγητα στον κόσμο ούτε τα ανεξήγητα είναι μόνο κατασκευές. Τα παραπάνω είναι ελάχιστα από τα πολλά ανεξήγητα που μελετώνται από ερευνητές και για τα οποία υπάρχουν όχι μία αλλά πολλές εξηγήσεις.
ο δάσκαλος
Παύλος
4. Η μηχανή του χρόνου
Η μηχανή του χρόνου είναι, προς στγμήν, μόνο στη φαντασία των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας. Όμως ο Αϊνστάιν, ο μεγάλος αυτός
Φυσικός του περασμένου αιώνα απέδειξε, με τα μαθηματικά, ότι αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, θα ταξιδεύαμε στον χρόνο.
Για την ώρα όμως είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Νομίζετε ότι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας γράφονται μόνο τώρα. E, λοιπόν κάνετε λάθος. Στα αρχαία χρόνια υπήρχε ένας μεγάλος παραμυθάς, του οποίου τα παραμύθια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν για την εποχή του ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Αυτός είναι ο Λουκιανός. Για να διαβάσεις ιστορίες του Λουκιανού, κάνε κλικ εδώ ή ψάξε στοΑνθολόγιό σου να βρεις: "Ταξίδια γεμάτα περιπέτεις" του Λουκιανού. Σίγουρα θα τα βρεις διασκεδαστικά. Ύστερα διάβασε από τη wikipedia δυο πράγματα για τον Αϊνστάιν εδώ.
Λουκιανός
Υποθετικός λόγος - Ασκήσεις
Θυμάμαι αυτά που είπαμε στο σχολείο για τον υποθετικό λόγο.
Γράφω το Φύλλο Εργασίας στο τετράδιό μου. Ύστερα βλέπω τις απαντήσεις που είναι στις επόμενες σελίδες.
ο δάσκαλος
Παύλος