horncalc.jpg

Αρχεία υπολογισμού σχισμοκεραίας

horncalc.jpg Αρχεία για υπολογισμό σχισμοκεραιών

Κατέβασμα Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο excel για τους υπολογισμούς των διαστάσεων της σχισμοκεραίας (14 Kb).

Κατέβασμα Εδώ θα βρείτε το πατρόν της σχισμοκεραίας. Ανοίγει με microsoft visio 2003 & 2007. Μορφή zip (75 Kb).

Κατέβασμα Εδώ θα βρείτε θεωρία και εξισώσεις για σχισμοκεραίες. Μορφή zip (1105 Kb).

14fp

Σχισμοκεραία για τους 2,4 GHz

Μεγένθυση Εδώ θα δούμε την κατασκευή μιας κεραίας για την μπάντα ISM 2,4G. Το κέρδος της φτάνει τα 15 dbi και είναι ιδανική για wifi ειδικά αν χρησιμοποιηθεί σε Access Points. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι ο οριζόντιος λοβός ακτινοβολίας (+-3db) φτάνει τις 180 μοίρες. Η πόλωσή της είναι οριζόντια σε αντίθεση με όλες τις omni που έχουν κάθετη πόλωση. Αν κάνουμε σχισμές και από την άλλη πλευρά, θα χάσουμε 3 db αλλά θα έχουμε μια omni με οριζόντια πόλωση. Είναι συμπαγής και στιβαρή κατσκευή, κατάλληλη για εξωτερική χρήση και ειδικά σε βουνά όπου παρουσιάζονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συνέχεια

horncalc.jpg

Αρχεία για υπολογισμό χοανοκεραίας

horncalc.jpg Αρχεία για υπολογισμό χοανοκεραιών

Κατέβασμα Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο excel για τους υπολογισμούς των διαστάσεων της χοανοκεραίας (27 Kb).

Κατέβασμα Εδώ θα βρείτε θεωρία και εξισώσεις για χοανοκεραίες και πίνακες με διαστάσεις κυματοδηγών. Μορφή zip (330 Kb).

Μεγένθυση

Χοανοκεραία για τους 2,4 GHz

11_small.jpg Εδώ θα δούμε την κατασκευή μιας χοανοκεραίας για την συχνότητα των 2,4 GHz. Η μπάντα ISM 2,4 GHz έγινε πολύ γνωστή μετά την παρουσία του πρωτοκόλλου 802.11b/g ή πιο γνωστό ως wifi. Η κεραία που παρουσιάζω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσουμε την εμβέλεια του δικτύου μας κατά αρκετά χιλιόμετρα (οπτική επαφή LOS). Κατασκευάζεται με απλά υλικά και δεν θα χρειαστείτε εξειδικευμένα εργαλεία για την κατασκευή. Είναι ανθεκτική και προορίζεται για εξωτερική χρήση.

Συνέχεια